Jos: "Quess who’s back…"

Gepubliceerd op 4 november 2020 om 22:31

Mijn vorige blog had als titel: “Een jaar kankervrij”. Met de kennis van nu klopt deze titel niet. Er is opnieuw een tumor geconstateerd op mijn lever. Vorige week maandag is er van mij voor een regulier onderzoek na kanker een CT-scan gemaakt en daarop staat een vlek die er niet hoort te zijn.

Weer kanker dus. Weer in mijn lever. ‘Met aan zekerheid grenzende waarschijnljikheid’, wat pas zeker wordt na weefselonderzoek, weer een uitzaaiing van de darmtumor waarmee het allemaal begon. En net als bij de vorige levertumor komt het op een moment dat ik me goed voel en in goede conditie ben (al is het geen ‘Elfstedenconditie’ dit jaar omdat de ijsbaan beperkt open is). Wat een domper! (<= understatement)

Bij dit slechte nieuws is er ook goed nieuws. De tumor zit op een behandelbare plek. Zoals het er nu voor staat wordt ik behandeld in hetzelfde ziekenhuis als bij mijn vorige levertumor, het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven, en wordt ik behandeld door dezelfde arts. Hoe de behandeling er precies uit gaat zien weet ik nog niet helemaal zeker. Morgen bel ik voor een afspraak. Er is zelfs een mogelijkheid dat de behandeling plaats vindt op het apparaat waar ik bij Philips aan werk.

Ik ben enorm blij met het onderzoek en de nacontroles. Ik heb er weinig over geschreven en dat zal ik de komende tijd inhalen. Mijn complimenten aan de artsen. Ik ben blij dat de tumor in een vroeg genoeg gevonden is!

 

Op dit plaatje ben ik verticaal doorsneden en zie je mij van voren. De grijze vlek links is mijn lever, en bij het pijltje zit een donkergrijze vlek die er niet hoort. Dat is de nieuw ontdekte levertumor.

Dit is een horizontale doorsneden. De grijze massa links is de lever en wederom is de donkere vlek bij het pijltje mijn tumor.

Reactie plaatsen

Reacties

Thea
4 jaar geleden

Hoi Jos, Tamara en kids,
Wat een domper, denk je op de goede weg te zijn en dan dit.
Fijn dat het te behandelen is gelukkig.
Jos het vorige heb je overwonnen en dit gaat vast ook lukken.
We gaan weer voor 100.000% voor je duimen.
XXX

Rinus en Jannie
4 jaar geleden

De wereld stond even stil gisteren toen je ons opbelde. Totdat we je terugbelden en hoorden hoe positief je weer bent. Ik heb geluk gehad zei je. Klopt. Het is weer operabel. Klopt ook. Enkel positieve woorden. Ook wij gaan weer proberen jullie hierin te steunen. Heel veel sterkte jullie viertjes voor de komende tijd.

Coby
4 jaar geleden

Hoi Tamara
We zijn kersverse collega's. Voel een klik. Hoorde vandaag dit nieuws. Dat is even een heftige binnenkomer. De positiviteit die jullie uitdragen heeft hoe dan ook een goede invloed. Go with the flow! 💚

Karin (&Guido)
4 jaar geleden

Lieve Jos, Tamara en kids
Wat een rotnieuws. Ik vind het zo ongelofelijk rot en ook zo ongelofelijk bjzonder dat je alweer zo positief klinkt. Jullie zijn zo sterk maar wat worden jullie op de proef gesteld zeg. We denken aan jullie en leven echt nee, wilde dat we wat meer konden doen!
Sterkte en liefs voor jullie allevier!

Leonie Kambier
4 jaar geleden

Ahh nee toch, wat een ongelooflijke pech toch weer. Weer de spanning en onzekerheid, en dat in deze toch al lastige tijd. Ik wens jullie veel kracht toe samen om ook dit spannende avontuur weer aan te gaan.

Agnita Meijer
4 jaar geleden

Ach wat een naar bericht. Maar wat een bewondering hoe positief je bent!
Veel succes voor jullie alle 4😘

Joke Slabbekoorn
4 jaar geleden

Toen ik gisteren bericht kreeg via de app kreeg ik koude rillingen,niet weer hé?helaas ,zo jammer ,en dan te horen dat je weer zo positief denkt ! super Jos .we leven met jullie mee heel veel sterkte en kracht voor wat er komen gaat.groetjes van ons

Rinus en Marieke.
4 jaar geleden

Beste Jos, Tamara en kinderen, wat een ontzettend akelig rot nieuws. Het ging allemaal zo lekker en dan krijg de volgende kanker die zich aandient. Gelukkig kunnen ze "um" opereren en je bent er zeer positief onder. Dat bewonderen we zo in je ! Hou die positiviteit erin . We leven met jullie mee, reken daar op. We wensen jou Jos en Tamara en de kinderen heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anne Wiersma
4 jaar geleden

Lieve Jos,
Het is altijd fijn dat je ouders ons op de hoogte houden. Dus nu weer. En wat een kater weer!
Weer een slechte plek in je lever!
Margriet wordt ook al van top tot teen binnenste buiten gekeerd met alle mogelijk onderzoek. Ook bij haar is er angst voor kanker na de chemo!
Dus dan moeten we maar heel blij zijn dat jullie goed onder controle worden gehouden om nog behandeld te kunnen worden!
Wij zijn in gedachten bij jullie! En horen vast van Jannie of Rinus hoe alles gaat.
Nu weer heel veel kracht gewenst voor de volgende behandeling! Liefs Anne

Pedro van Liere
4 jaar geleden

Pfff Jos dat valt niet mee als je zo een bericht krijgt! Gelukkig dat je zelf optimistisch ben. Maar ik heb het met jou en Tamara en de kinderen te doen. Veel sterkte voor de komende tijd geweest!

Marijke
4 jaar geleden

Hoi Jos, Tamara en kids,

Wat een vreselijk rotnieuws !
Toen ik het bericht van Tamara op FB las, dacht ik eerst nog: nee, dat kan niet waar zijn ... dit is een bericht van vorig jaar. Maar dat bleek helaas niet het geval te zijn.
Ongelooflijk Jos, hoe je er weer met zo’n enorme veerkracht in staat.
Heel veel sterkte gewenst !

sylvia
4 jaar geleden

Ik kwam net bij je vader, toen hij het telefoontje kreeg. Ik heb toch wel even een paar lelijke woorden gezegd. Wat is het toch een sluipmoordenaar. Maar gelukkig zijn er de controles. We wensen jullie veel sterkte. We houden moed. Een lieve groet van ons uit Yerseke. Ritus en Sylvia

Yvette
4 jaar geleden

Hey lief gezin ❤
Ik las het bagger bericht op fb, ik dacht eerst aan een herinnering van afgelopen jaar, tot ik goed keek en zag dat het recent was.
Wij willen jullie wederom weer veel sterkte en kracht wensen in deze periode. 🌹
We denken aan jullie.
Liefs, Michael, Yvette & Mitch

Ingeborg
4 jaar geleden

Jeetje wat een domper zeg. Ik wens jullie veel sterkte en kracht om hier weer net zo goed door te komen als de eerste keer. Stay positive 😘

Sietske
4 jaar geleden

Lieve Jos en Tam,

Tjonge, zo oneerlijk. We duimen voor jullie. Fijn dat het goed behandelbaar is. Veel sterkte! Warme groet Tijs en Siets

Olga de Lange
4 jaar geleden

Lieve Jos, Tamara en kids,
Wat een ..... nieuws!
We vinden het echt heel erg voor jullie. Het vertrouwen wordt opnieuw weggevaagd.
Jas, wat knap dat jij meteen de positieve kanten van dot iets kan zien. Hou je daaraan vast en knok je er weer doorheen!
We denken aan jullie.

Rinus en Marieke.
4 jaar geleden

Beste Jos, je naam vloog weer door de kamer van onze gedachten en medeleven. Hopelijk kunnen ze in Veldhoven "snel" een datum voor je prikken om nog onderzoeken te doen en dan te opereren. Dat zou toch wel moeten kunnen. Maar alles wat zou moeten kunnen, kan niet altijd direct, zeker nu in deze vreemde tijd. Laten we hopen op snelle berichten uit het ziekenhuis en wensen jou en Tamara en de kinderen héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!