Jos: "Een jaar kankervrij!"

Gepubliceerd op 21 augustus 2020 om 22:36

Vanmorgen rol ik mijn bed uit. Vol goede moed ga ik aan het werk. Ik ben vrolijk, geniet, geen zorgen. Net voor het avondeten bereid ik een skeelertraining voor. Om half zeven vertrek ik naar de skeelerbaan om dezelfde training te gaan geven. Zorgeloos.

Toch ben ik de hele dag bewust geweest van de datum. 21 augustus. Hoe anders zag mijn dag er vorig jaar uit. Toen rolde ik uit mijn bed om diezelfde dag geopereerd te worden. Toen durfde ik niet te dromen over hoe ik er nu voor zou staan.

De nacontroles blijven spannend. Toch kan ik alles goed van me af zetten. Voordat we op vakantie gingen moest ik door de CT-scan, na de vakantie zou ik de uitslag krijgen. In de wetenschap dat ik toch geen invloed heb op wat er op de plaatjes staat, en daarom maar beter kan genieten, lukt het me ook om te genieten van de vakantie. Gelukkig is de uitslag goed!

Een jaar kankervrij! Ik geniet elke dag alles wat er op me af komt. Toch zijn veel dingen die ik doe direct of indirect beïnvloed door mijn kanker. Het lukt me om het om te buigen in positieve dingen. Ik werk nu voor Philips Healthcare, een bewuste keuze. Ik heb diep respect gekregen voor de medische wereld en zo kan ik iets terug doen.

Een jaar kankervrij!

Wat heb ik een geluk gehad.

Een jaar kankervrij!

Ik denk aan iedereen die dat geluk niet had!

Dan wordt ik stil…

 

Reactie plaatsen

Reacties

Diana
4 jaar geleden

Wat een super nieuws.
Hopelijk kan ik dit ook ooit gaan zeggen maar.... eerst de lever en long operatie nog.
Hopelijk verloopt de operatie aan de lever ook vlotjes....nog 2 weken wachten.

Chantal
4 jaar geleden

Wat een fijn bericht!
Ik ken je niet maar las je blogs omdat mijn man ook darmkanker had en uitzaaiingen in de lever.
Ook hij is hiervoor behandeld en moet binnenkort voor de tweede keer voor de controlescan.

Jannie de Bel
4 jaar geleden

Zomaar toevallig dacht ik eens kijken of Jos nog iets op zijn blog geschreven heeft sinds 1 mei. En jawel hoor. 1 jaar kankervrij. Inderdaad. Ook wij staan er toch iedere keer bij stil. Morgen zijn jullie 5 jaar getrouwd. Alvast gefeliciteerd jullie allemaal. Dat er nog vele jaren in goede gezondheid bij mogen komen. Liefs Pa en Ma.

Germa Tiemissen-de Hooge
4 jaar geleden

Fijn Jannie, dat was een jaar geleden anders, zat je nog volop in de zorgen! Lees nu gelukkig goede berichten! Houden zo 👍🏻

L.a. Remijnse-schouwenaar
4 jaar geleden

denk je ook aan Wim? gefeliciteerd met deze mijlpaal en nog veel gezonde jaren

Olga De Lange
4 jaar geleden

(Nog) gefeliciteerd. Wat ontzettend fijn voor je! Goed dat je kunt genieten en je energie in mooie dingen steekt.