Jos: "Opluchting!"

Gepubliceerd op 11 december 2019 om 15:22

“De uitslag is goed”, zegt de chirurg nog voor ik op mijn stoel zit. Mijn hart maakt een sprongetje. Dit is wat ik wou weten!

Daarna volgen de details van het verhaal. Mijn bloedwaarde (CEA) is mooi laag. Alles onder de 5 is goed en mijn waarde is 3,1. Daarna bespreken we de MRI-scan van de lever. Er zijn geen nieuwe tumoren op mijn lever te  zien en mijn lever is netjes hersteld na de operatie. Aan de bovenkant van mijn lever, op de plek waar de tumor zat, is een deuk te zien. Verder ziet alles er netjes uit.

Als mijn vragen beantwoord zijn loop ik de oncologieafdeling af. Er valt letterlijk een last van mijn schouders. Ik ben zo in gedachten dat ik de afslag naar de uitgang mis en zo de volgende afdeling op loop. Ik weet nu wat opluchting betekend! En dan niet zomaar opluchting, maar opluchting op leven en dood. Mijn leven en mijn dood!

Nu hopen dat alles weg blijft. Ook dat bespreken we. De kans dat er nog iets ergens in mijn lichaam zit is aanzienlijk. De kans dat met de operatie het laatste restje van deze tumor is weggenomen gelukkig ook!

Reactie plaatsen

Reacties

Suus Raedts
5 jaar geleden

Lieve Jos en Tamara,

Ook mijn hart maakt een sprongetje bij het lezen van dit bericht.
Joehoe!!! Wat een ontzettend fijn nieuws!!
Op naar een heel mooi en gelukkig 2020!
Lieve groet , Suus

Rinus en Jannie
5 jaar geleden

Phoe. Wat een spanning is er van ons afgevallen. Nu het besef nog. Het kwartje is gelukkig weer de goede kant opgerold. Op naar 2020. Dat het een mooi jaar mag worden. Liefs Pa en Ma.

Sylvia
5 jaar geleden

Wat een goed nieuws. Hele dag aan jullie gedacht. Gefeliciteerd. Geniet van de feestdagen en op naar 2020. Een lieve groet uit Yerseke

piet en mariandel
5 jaar geleden

Jos en Tamara
We lazen je bericht wat mooi en ook zeker de opluchting ga er van genieten samen met alle die je lief zijn we wensen jullie een mooi 2020 toe
gr. piet en mariandel

Ilsr
5 jaar geleden

Wat een mooi bericht. En dat in deze bijzondere tijd van het jaar. Een beter 'kerst'cadeautje kan je niet krijgen. Veel liefde, geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar!

Jolanda
5 jaar geleden

Pfffff.... Wat een opluchting! Geniet van elke dag, maar vandaag een beetje meer!!! Jullie verdienen het lieverds. En stiekem heb ik ook nog steeds enorme bewondering voor jullie volharding in het bijhouden van de blogs. Respect, hoor. Groetjes, ook aan je Pa en Ma.

Dieudonnée
5 jaar geleden

Hé, wat een super fijn nieuws! Dat maakt de feestdagen een heel stuk leuker, en op naar een mooi nieuw jaar! Dat wens ik jullie samen met de kindjes toe.

Groetjes Dieudonnée

Ingeborg Coppens
5 jaar geleden

Lieve Jos en Tamara, wat een fijn bericht zeg! Dat geeft rust en oplichting !

Sietske Hamann
5 jaar geleden

Wat een goed nieuws! Een mooi bericht waarmee je het nieuwe jaar kan inluiden!

Jacqueline
5 jaar geleden

Lieve Jos en Tamara,
Wat ontzettend mooi en goed nieuws, wat een opluchting! Geniet van de feestdagen en veel geluk voor 2020.
Groetjes Jacqueline

Janneke
5 jaar geleden

Wat fijn voor jullie!!

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Gelukkig , Jos, "de uitslag is goed" Wat een prachtige woorden !!!!!! Die hebben allemaal betrekking op jou. We kunnen heel goed begrijpen dat er dan een enorme last van je schouders valt ! We wensen je alvast een fijne feestdagen en een goed nieuwjaar !!!!!!!!!!!!!!!!