Jos: "Kies bewust!"

Gepubliceerd op 14 december 2019 om 15:57

Ik schrijf deze blog naar aanleiding van een artikel op nu.nl; 'Kankerpatiënt kiest niet bewust ziekenhuis en vindt lastig informatie'

Toen ik begin februari 2018 werd met darmklachten doorverwezen naar een ziekenhuis kwam ik in eerste instantie bij het dichtstbijzijnde ziekenhuis terecht. De ervaringen met de coloscopie, toen mijn kanker werd ontdekt, waren destijds goed. Maar daarna hadden we een paar mindere ervaringen. Dus ben ik op zoek gegaan naar een goede zorgverlener op het gebied van darmkanker.

Ik heb dat gedaan via de bedrijfsarts en mijn zorgverzekering. Beiden heb ik gebeld en gevraagd waar ik de beste zorg kon krijgen op het gebied van endeldarmkanker. Bij allebei was het antwoord Amsterdam, maar direct daarna als praktische oplossing het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. En ik heb geen moment spijt gehad dat ik daar terecht ben gekomen.

Op de websites van alle ziekenhuizen die ik bekeken heb kun je een pagina vinden als deze, waar je de behandelend artsen kunt opzoeken. Daarna kun je de naam van de arts opzoeken op internet en op die manier vrij goed bepalen of de arts en/of het ziekenhuis bij jou past. Zorgkaartnederland.nl en filmpjes als deze hebben mij geholpen vertrouwen te krijgen en de aanbeveling van de zorgverzekeraar en de bedrijfsarts te toetsen.

Ik raad iedereen aan bewust een ziekenhuis of zorginstelling te kiezen. Ga er op het gemak voor zitten en maak een bewuste keuze! Het gaat tenslotte om jou zorg!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

We zijn weer van de partij en hebben de nog niet gelezen blogs op het gemak met z'n tweetjes doorgenomen. Hier en daar wel even wat geschreven. Maar we zijn zo blij voor jou en voor Tamara en voor de kinderen dat alles nu weer het goede pad op gaat. We wensen je dan ook prima feestdagen en een goed 2020. We blijven aan je denken !!!!!!!!!!!!!!! Maar voor nu: aan het schaatswerk ! En...........enorm veel goede wensen van ons.