Jos: "De MRI-scan"

Gepubliceerd op 11 december 2019 om 11:21

“Wilt u iets sneller door ademen?”, hoor ik ergens uit een luidspreker komen.

Ja hoor, ook dat nog. Ik doe al zo mijn best om stil te liggen en niet te denken aan die kriebel in mijn nek en dat ding op mijn buik dat niet lekker ligt.

Wederom een avontuur in de MRI-scan. De lever ligt dicht bij mijn longen. Om daar een goede MRI-scan van de maken moet ik een paar keer mijn adem inhouden. Maar er zijn ook scans waarbij het apparaat zelf detecteert wanneer de scan het beste gemaakt kan worden. Volgens de verpleegkundige heb ik een zo’n rustige ademhaling dat het apparaat hierdoor niet goed de scans kan plannen. Gelukkig waren na afloop de scans goed gelukt.

En straks ga ik de beelden bespreken met de chirurg die mijn leveroperatie gedaan heeft. Ook heeft hij de uitslag van een nieuw bloedonderzoek. Ik voel me goed, fysiek geen klachten en afgelopen maandag heb ik mijn 3e snelste ronde ooit geschaatst tijdens de training. De uitslag moet wel goed zijn… Toch?

Aan de andere kant, afgelopen juni voelde ik mij ook goed toen de uitslag van mijn bloedwaarden niet goed was. Uit ervaring weet ik dat jezelf goed voelen niets hoeft te betekenen. Kanker is een sluipmoordenaar. We gaan het meemaken begin van de middag. Later vandaag meer…!

Reactie plaatsen

Reacties

max en marijke
5 jaar geleden

Heel veel succes vanmiddag !!!
duimen voor goede uitslag.