Jos: "Geslaagd"

Gepubliceerd op 3 december 2019 om 22:38

“Met vlag en wimpel”, zei de beoordelaar gisteren. Dat hebben ze op school nooit gezegd, die hadden het eerder over “Ja Jos, een vijf en half is een studenten tien”, met daarna een veelzeggende stilte.

Gisteren ben ik geslaagd. Ik ben officieel schaatstrainer (foto’s). Gaaf om de volgende stap in mijn schaatscarrière te zetten. Inmiddels train ik drie groepen. Op zaterdagochtend de allerkleinste jeugd (ons groepje bij het Sinterklaasfeest op de ijsbaan) die hun eerste stapjes op het ijs maken en op maandagavond 2 groepen volwassenen.

En vandaag mocht ik weer door de MRI-scan. “Bent u wel eens eerder door de MRI-scan geweest”, vroeg de verpleegkundige. Die vraag kon ik met ja beantwoorden. Ik ken het klappen van de zweep inmiddels. Stil liggen en rustig afwachten tot de scans gemaakt zijn.

Het gekke is dat zodra ik mijn best moet doen om stil te liggen, het best lastig wordt. Je krijgt een plaat op je buik en die lag niet lekker op een kreukel in mijn T-shirt en ik had jeuk achterin mijn nek. Gelukkig moest ik ook af en toe ademhalingsoefeningen doen, dat bood wat afleiding.

Na een kleine 45 minuten stil liggen kwam het verlossende “Ik ga u uit het apparaat halen”. “Gelukkig maar”, zei ik, “ik begon het net beu te worden”. De verpleegkundige lacht. “Tsjah, ik heb tijd genoeg gehad om die grap te bedenken.”

Gelukkig waren de beelden ook geslaagd. Nu hopen dat er niets geks op de scans te zien is!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
5 jaar geleden

Wat hebben we genoten Jos van de 301 foto's. Een geweldig leuk sinterklaas feest. Trots op Joyce en Joey hoe goed ze het doen op school en sport. Trots op jou en Tamara hoe jullie genieten van de mooie momenten. Liefs weer. Pa en Ma.

jolanda
5 jaar geleden

Gefeliciteerd met je diploma, Jos! Echt iets voor jou! Dat je maar velen de mooie sport van het schaatsen bij mag brengen. :-)

Rinus en Marieke
5 jaar geleden

Jos, hartelijk gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Een kroon op je schaatswerk !!!!!!!!!!!!!! Nu aan het werk om anderen het edele schaatswerk bij te brengen.