Jos: "Fifty-fifty"

Gepubliceerd op 5 september 2019 om 11:16

Kop of munt. D’rop of d’ronder.

Wacht even, deze moet ik even uitleggen. Gisteren was de operatie alweer twee weken geleden. Tijd voor een afsluitend gesprek met een (helaas niet dé) chirurg. Hij vertelde dat de snijranden schoon zijn en dat de operatie goed geslaagd was.

Hij vertelde ook dat ik over drie maanden een MRI-scan en een controle van mijn bloedwaarden krijg. Op die manier hebben de artsen een beeld van mij na de operatie. Allemaal goed nieuws, ik ben de operatie goed doorgekomen!

Wat hij daarna vertelde houd mij toch wel bezig. Er is een kans van 50% dat ik schoon blijf. Dat ik na deze operatie genezen ben en dat deze tumor nooit meer terug keert. Kortom, dat ik echt genezen ben.

Het zijn die andere 50% waar ik toch wel over na heb gedacht sinds het bezoek aan de chirurg. Er is een kans van 50% dat de tumor zich nog ergens genesteld heeft. Dan zit de kanker er op dit moment al, maar is het nog te klein om te detecteren. 50% kans…

Duimpje omhoog of duimpje omlaag. Sta je dan als gladiator in de Romeinse arena na een bloedig gevecht. Je hebt dit gevecht gewonnen. Je kijkt omhoog naar de keizerlijke troon. Steekt Caesar zijn duim omhoog? Het blijft op toch wel een wrange loterij. Gunt Caesar mij gratie?

Kanker blijft een rare ziekte!

 

Uit de film Gladiator.

 

Ps. Koop loten voor 24Kika!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.