Jos: "Nog een week"

Gepubliceerd op 14 augustus 2019 om 23:19

Over zeven dagen voel ik mezelf rond dit uur klote. Oxicontin (de pijnstilling) zorgt er bij mij voor dat mijn hersenen vervelend actief blijven. Ik lig onrustig in een bed. Wachtend tot de slaap gaat komen. Ik voel me slecht, maar… Ik ben kankervrij!

Ik kan niet wachten tot het zover is. Het wachten op de operatie is een van de meest vervelende periodes die ik heb meegemaakt. Alles wat ik heb opgebouwd sinds begin dit jaar brokkelt af. Kanker is weer in mijn leven. Fysiek merk ik daar niets van. Sterker nog, ik heb nog steeds het idee dat ik verder herstel na de vorige operaties. Maar toch staat alles in het teken van die tumor.

Het vervelende is dat er niets gebeurd. Na de diagnostiek (de scans) en de gesprekken met de chirurg en de verpleegkundig specialist staat alles stil. De 21e wordt ik geopereerd en tot die tijd… Niets… Succes!

Het is moeilijk om aan die leegte invulling te geven. Ik ben bezig met de huisstijl te ontwerpen voor Tamara d’r bedrijf. De eerste dingen (business cards, briefpapier en de offertemap) zijn klaar voor de drukker. Daarnaast ben ik aan het leren voor mijn vaarbewijs.

Keileuk allemaal, maar het liefst was ik gewoon verder gegaan met mijn normale leventje zonder kanker. Ik mis mijn werk en de onbezorgdheid van gewoon gezond zijn. Als het goed is komt dat er weer aan. Dat geluk heb ik. Nog maar een week!

Reactie plaatsen

Reacties

Jolanda
5 jaar geleden

Heel veel succes woensdag, voor jullie allemaal!
Ik zal aan jullie denken! 🤞

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Beste Jos en Tamara en kinderen, zo zachtjes aan loopt het naar de 21 ste augustus toe en alles is stil zoals je zegt. Zo stil als stil maar kan zijn want woensdag is jouw operatie en tussen alle onderzoeken en scans die gedaan moesten worden is er toen een datum geprikt, nog een geluk dat je twee dagen eerder aan de beurt bent. Maar de tijd daartussen mogen jij, Tamara en de kinderen en pa en ma opvullen. Opvullen met van alles met in je achterhoofd: de operatie en de tijd daarna. Vooral dat laatste daar mogen jullie het dan mee doen: "de tijd daarna". Hopelijk zal "de tijd erna" je brengen wat je wil: weer een gewoon leven zonder kanker. We hopen natuurlijk dat het allemaal zo gaat verlopen. Daarom wensen Marieke en ik, jou, Tamara, jullie kinderen héél véél STERKTE !!!!!!!!!!

Chris en Anja steketee
5 jaar geleden

Wat zijn wij geschrokken , van de berichten op fb !!!
Niet beter wetend dat alles goed met je ging , en niet wisten dat de ziekte terug was en dat je nu weer een operatie staat te wachten. Wat een spanning en onzekerheid voor jou en je gezin en je ouders. We hopen dat woensdag de operatie goed mag verlopen en dat ze alles weg kunnen halen.
We dragen jullie op in ons gebed , heel veel sterkte toegewenst !!!!! Gr Chris en Anja .