Jos: "Geluk"

Gepubliceerd op 8 augustus 2019 om 17:51

Deze periode is een periode van voorbereiding. Fysiek en mentaal zo fit mogelijk zijn voor de operatie. Als je fit bent voor de operatie kom je de operatie gemakkelijker door en is je herstel sneller. Alleen dat al is een motivatie om elke dag te sporten.

Gisteren heb ik met de drooglooptraining van de IJsclub door de Loonse en Drunense duinen gerend. Heerlijk pittige training (bedankt Wenzel) die zwaar is door al het losse zand. Ik loop gewoon met de voorste mee alsof er niets aan de hand is. Na afloop van de training stonden we nog even te praten. Ook mijn ziekte werd besproken. Iemand die bij de groep was wist niet dat ik kanker heb en ze was enorm verbaasd. Dat kan toch niet? Dan merk je pas hoe een sluipschutter kanker is.

Ik ben niet de enige die elke dag sport voor de operatie. Ook gisteren kwam ik een filmpje tegen (zie hieronder) van een jongen uit Breda die hetzelfde doet. Bij hem is voor de zevende keer kanker geconstateerd. Hij werd gisteren geopereerd.

Mooi om te zien dat hij het ook heeft over geluk als er kanker is geconstateerd die behandelbaar is. Dat is het namelijk ook. Als dezelfde tumor bij mij dichter bij de grote bloedvaten in de lever was genesteld had mijn situatie er heel anders uit gezien. Nu zit mijn tumor in een ‘vinexwijk’ in mijn lever. Niet omdat ik veel sport. Niet omdat ik positief ben. Dat is puur geluk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Bianca Slabbekoorn
5 jaar geleden

Ik zal alle klavertjes vier voor je plukken die ik kan vinden! Je kunt al het geluk gebruiken. 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Gelukkig is je kanker behandelbaar. Die "Vinexwijk" is wel een heel goede vergelijking. We denken veel aan jullie en wensen jullie allen hÊÊl vÊÊl STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!