Tam: "Soms moet je afscheid nemen..."

Gepubliceerd op 9 juli 2019 om 21:56

Ik vind het fijn om alles wat ik kan bedenken van tevoren goed te organiseren. Zo ook rondom het aan de slag gaan als speltherapeut. Tijdens mijn afstuderen ben ik op gesprek geweest bij een leuke speltherapie praktijk in Helmond. Het was voor mij een fijne ervaring dat ik daar als collega het gesprek aan kon gaan en dat ik er energie van kreeg. Ik had heel veel zin om te gaan starten op deze plek als ZZP’er.

Na dit gesprek ben ik op onderzoek uitgegaan wat er allemaal komt kijken bij het ondernemerschap en ben ik invulling gaan geven aan het vorm geven van mijn eigen droom. Een speltherapie praktijk die ik zelf heb opgezet en vorm mag geven naar mijn eigen visie. Ik merkte dat ik er veel energie van kreeg en het ondernemer zijn beter bij me paste dan ik van tevoren had bedacht.

Door het er over te hebben in mijn netwerk en het te delen op Facebook, was mijn website al snel gemaakt. De reacties van iedereen waren fijn, wat me nog meer bevestigde dat ik op de goede weg zat. Ook na mijn oproep voor een ruimte kwamen er veel reacties binnen, welke ik allemaal heb bekeken en overwogen.

Hier zaten 2 locaties bij waar ik daadwerkelijk ben gaan kijken en heb gekozen voor Zen’trum de Verbinding bij ons in de Reeshof. In dit Zen’trum werken verschillende professionals met als gezamenlijk om te leren verbinden met jezelf en weer bewust te worden van jezelf en wie je werkelijk bent. Dit pas goed bij mijn visie: ”je bent wie je bent en je bent goed zoals je bent”

In de tijd dat ik hier mee bezig was is er bij Jos een uitzaaiing gevonden in zijn lever, wat ons leven weer helemaal op zijn kop heeft gezet. Tijdens het afgelopen jaar hebben we ervaren hoe het is om als gezin om te kunnen gaan met deze ziekte en dat was een pittige tijd voor ons allemaal. Hierdoor heb ik twee lastige keuzes gemaakt om het voor mezelf beter vol te kunnen houden en dat is dat ik ben gestopt als karma yogi en dat ik niet ga starten in Helmond als ZZP speltherapeut. Het waren twee moeilijke keuzes, maar het voelde zo sterk dat dit de goede keuzes waren en dat ze me letterlijk meer ruimte gaven voor mezelf en mijn gezin.

Wat ik afgelopen periode geleerd heb is dat er maar 1 ding zeker is en dat is dat niks zeker is. Bekijk hoe de dingen op dat moment aanvoelen en durf een keuze te maken die daarbij hoort en je energie blijft stromen.

Reactie plaatsen

Reacties

Natasja
5 jaar geleden

Jeetje Tamara. Ik vind het heel knap dat je dat besluit hebt genomen, maar ook vreselijk naar dat je deze keuze hebt moeten maken..

sylvia van stee
5 jaar geleden

Wat goed van je Tamara. Respect. Ook nu is weer het bordje van toepassing iedere dag is het feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Nooit gedacht dat dit bordje zo'n diepe betekenis zou krijgen. Fijn dat jullie als gezin zo sterk staan. Ik bewonder dit en wens jullie veel kracht de komende tijd. Een liieve groet uit Yerseke

Frances van de Ven
5 jaar geleden

Lieve Tamara,
Wat een gemis voor ons team, maar respect voor jouw keuze! Ik weet zeker dat je veel kinderen zult gaan helpen, je hebt alles in je om een fantastische speltherapeut te worden!