Jos: "Reacties"

Gepubliceerd op 28 juni 2019 om 23:43

Mijn telefoon staat de afgelopen paar dagen niet stil. Het is nog nooit zo druk geweest op de website en iedereen om ons heen lijkt ons even aan te spreken over wat ons nu weer is overkomen. Weer kanker. Juist die reacties helpen mij enorm om alles een plek te kunnen geven.

Ik ben heel open over mijn ziekte. Dat komt omdat kanker een onderdeel van mij is geworden. Het maakt deel uit van wie ik ben. Net zoals mijn gezin, schaatsen en software onderdeel van mij is. En wie ik ben wil ik niet wegstoppen, maar uitdragen.

Het is moeilijk om voor een groep te gaan staan en te vertellen dat je kanker hebt. Maar als je dat doet kun je het bespreken, stel je mensen in de gelegenheid om vragen te stellen en hun gevoel te uiten en kun je daarna weer door en het ook over iets anders hebben.

Voor mij is dat de manier om met de ziekte om te gaan. Het niet verdringen, maar accepteren en een plek geven. Daarvoor moet je wel door de zure appel heen bijten en doen wat in eerste instantie het moeilijkst lijkt. Vertellen dat je ziek bent.

Maar uiteindelijk levert dat heel veel op. Als iemand iets niet weet kan hij daar geen rekening mee houden. Nu iedereen weet hoe ik ervoor sta ben ik overrompelt door de reacties die we krijgen. Echt overweldigend, bedankt daarvoor!

Reactie plaatsen

Reacties

Joke Slabbekoorn
5 jaar geleden

Lieve allemaal .ik ben heel blij met de openheid van jullie alletwee. Heb respect voor de manier waarop je het naar buiten brengt capeau!!!

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Gelukkig kun je/ kunnen jullie "open" over de kanker van Jos praten. Dat is al een hele overwinning voor je zelf/ jullie zelf. Maar je moet het maar kunnen en dat vinden we geweldig van je , Jos en Tamara en de kinderen. Die openheid naar iedereen toe zodat dan ook iedereen weet wat er aan de hand is. Zoals je zelf zegt: "Vertellen dat je ziek bent, dat je weer kanker hebt". We vinden dat ontzettend moedig van je / jullie ! We wensen jullie héél véél STERKTE en houden contact !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ina renijnse
5 jaar geleden

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en maak er een fijne dag van. Groetjes Ina ook voor Tamara en de kinderen