Jos: "Niet weer"

Gepubliceerd op 27 juni 2019 om 21:49

Gisteren was ik blij dat ik niet te horen heb gekregen dat de kanker door heel mijn lichaam zat en er niets meer aan te doen is. Dus ondanks dat ik slecht nieuws heb gekregen, heb ik nog geluk. Het had veel erger kunnen zijn!

Maar vandaag baal ik als een stekker. Weer kanker. Weer een operatie. Weer die pijn. Weer herstellen. Weer al die ellende. Dit wordt mijn vierde operatie in 14 maanden. Niet weer! Ik heb er gewoon geen zin in!

Het kost me moeite om zin te geven aan de dag. Ik heb afgesproken naar Vanderlande te gaan om alles te vertellen aan mijn collega’s. Maar het lukt me simpelweg niet om iets te doen. Ik zie het twaalf uur worden en ik heb nog geen boterham gegeten. Ik voel me klote.

Dat mag ook, denk ik dan. Maar nu ga je een hapje eten en wat doen. Ik sleep me naar het aanrecht om boterhammen te beleggen. Met tegenzin start ik de laptop om mijn collega’s bij Vanderlande bij elkaar te krijgen. Ik sleep me naar de auto. Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk (belofte aan mezelf), maar nu wel. Weer vertellen dat ik kanker heb.

Ik fleur op als ik mijn collega’s zie. Ik ben blij dat ik het verhaal verteld heb. Thanks mannen, dat had ik nodig! Ik besef dat ik geluk heb om met een operatie van kanker af te komen. Maar dat voelde ik vandaag niet.

 

Ps. Bedankt voor alle berichten, emails, telefoontjes en persoonlijke steunbeteugingen. Ik heb bijna een dagtaak om alles te beantwoorden, maar jullie vragen en reacties doen me echt goed!!!

Reactie plaatsen

Reacties

sylvia van stee
5 jaar geleden

Een logische reactie Jos. Het is ook heel heftig.

Jannie de Bel
5 jaar geleden

Wij hadden hetzelfde Jos. We voelden ons de hele dag als uit een zak geschut. We hadden het alle twee moeilijker vandaag dan gisteren. Gisteren kregen we de bevestiging van twee weken spanning. Vandaag het besef. Het is moeilijk. Jij moet het ondergaan. Wij strijden mee waar we kunnen. Liefs Pa en Ma.

Annelies Ros
5 jaar geleden

Allemachtig Jos.. Ik las het nieuws op de blog van Jade en kwam zodoende op jullie site terecht. Gelukkig geen optie 3, maar optie 2 voelt ook al totaal niet eerlijk. Heel knap hoe positief je probeert te blijven. Vechten, voor jezelf en je gezin. Veel sterkte voor jullie allemaal.

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

We kunnen ons voorstellen dat je je heel erg "klote" voelt en dat je ook helemaal nergens meer zin in hebt en ook dat je weer kanker hebt. Gelukkig heb je de mededeling nu ook aan je collega's kunnen vertellen en dat geeft, kunnen we begrijpen, een klein beetje "lucht". We leven met jullie mee en houden contact !!!! Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!