Jos: "Weer kanker"

Gepubliceerd op 26 juni 2019 om 11:41

De titel verklapt de uitslag van de CT-scan. Ik heb weer kanker. Vooraf waren er drie mogelijke scenario’s na mijn bloedonderzoek. De eerste, de verhoogde CEA-waarde is loos alarm. De tweede, er zit kanker en het is behandelbaar. De derde, er zit kanker en het is niet behandelbaar.

De uitkomst is optie twee. Ik heb kanker en het is behandelbaar. De kanker bovenin mijn lever weg van belangrijke bloedvaten waardoor het goed te opereren is. De tumor is 3,5 cm groot en was op de echo 3 maanden geleden niet te zien.

Wat staat mij te wachten? In eerste instantie verder onderzoek. 5 Juli ga ik opnieuw door de PET/CT-scan en 9 juli door de MRI. Als de uitkomsten daarvan gelijk zijn aan de uitkomst van de CT-scan en er niets nieuws ontdekt wordt is de tumor met een leveroperatie te verwijderen. Die operatie zal hoogstwaarschijnlijk in juli plaats gaan vinden in het Maxima Medisch Centrum, omdat het Catharina ziekenhuis die operaties niet uitvoert.

Slecht nieuws dus. Zeker. Maar de lever groeit weer aan en de kanker zit op een goede plek. Het had slechter kunnen zijn. “Je klinkt opgelucht”, zei mijn broer toen ik hem belde om het nieuws te vertellen. Het klinkt gek, maar ondanks dat het slecht nieuws is ben ik ook opgelucht. Juist door al de onderzoeken komt dit naar boven op een tijdstip dat het behandelbaar is. Ik ben blij dat het niet optie drie is!

 

PS. In de wachtkamer las ik het volgende artikel in het AD: “Waar gaat het geld dat Maarten van der Weijden bijeen zwom naar toe?” Diep respect voor wat Maarten gepresteerd heeft, in alle opzichten!

Reactie plaatsen

Reacties

Ina remijnse
5 jaar geleden

Wat een tegenvaller heel veel sterkte de jkomende tijd ook voorTamara en de kinderen. Hopen dat de andere scans hetzelfde beeld geven en niet meer ellende geven. Veel sterkte en een voorspoedig herstel

Susanne
5 jaar geleden

Ach nee.. weer een zware tijd voor de boeg. Gelukkig is het behandelbaar en zijn ze er op tijd bij. Je staat er weer vol goede moed in. Daardoor kun je alme vertrouwen hebben in je beterschap.
Veel sterkte!
Liefs van ons

Wibo Nieuwdorp
5 jaar geleden

Neeeee...Dat meen je niet. Gelukkig ben je er wederom vroeg bij en is het te behandelen. Je zal weer de strijd met die klote ziekte aan moeten gaan. Jij kan dat of beter gezegd jullie kunnen dat. We leven met jullie mee. Hou je haaks maatje.

Ad Wielens, je trainers—maatje
5 jaar geleden

Beste Jos,
Ik heb groot respect voor hoe jij met deze rotziekte omgaat en voor jouw optimisme. Heel veel sterkte en kracht gewenst om de volgende onderzoeken en operatie weer te ondergaan.
We zien elkaar weer in september.

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Beste Jos, je hebt................weer kanker. Het is behandelbaar, dat is al een voordeel. Ze kunnen er iets aan doen. Nu maar hopen dat al de andere scans een goed beeld mogen opleveren. En.........dat je dan zo snel mogelijk geopereerd kan worden. Veel sterkte voor jou, voor Tamara en de kinderen. We leven met jullie mee en nogmaals.........HEEL VEEL STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pedro
5 jaar geleden

Nee wat een tegenvaller!!! Ging het net weer goed met je krijg je dit weer te horen! Wat een rot ziekte!!! Hou je sterk!!! En laten we het beste er van hopen. Groeten Pedro

Karin
5 jaar geleden

Wat een rot nieuws Jos. Kloteziekte. Wel goed dat het operabel is maar weer door de ellende heen, weer je zomer in het teken van....
Jij en je gezin zijn sterk, heel veel sterkte en alle liefs, Guido, Karin & kids

leonie kambier
5 jaar geleden

Erg vervelend nieuws voor jullie terwijl het zo goed leek te gaan. Je goede conditie en instelling zullen je helpen. Sterkte voor jullie allemaal.

sylvia van stee
5 jaar geleden

Wat een tegenvaller, Jos. Maar het is optie 2. Dus behandelbaar. Je gaat weer een pittige tijd tegemoet . Ook Tamara, de kids en allen die rondom je staan. We leven met jullie mee. Een lieve groet uit Yerseke

Miranda Van de wiel
5 jaar geleden

Wat erg weer! Heel veel sterkte de komende tijd voor jou en je gezin

Jolanda
5 jaar geleden

Hoe is het mogelijk!! Hou je haaks, Jos en Tamara!
Wederom met alles er tegenaan! Ik denk aan jullie.

Marijke
5 jaar geleden

Tjemig Jos, wat vreselijk erg ! Ik ben me rot geschrokken toen ik het bericht last dat die vreselijke ziekte weer als een duiveltje uit een doosje om de hoek komt kijken.
Dan ben je goed en wel nog maar net herstellende van de darmkanker en ben je weer wat aan het opkrabbelen en dan wordt je nu weer teruggeworpen. Nu moet je weer door die hele mallemolen van onderzoeken, onzekerheden, tal van ziekenhuis bezoeken, operaties etc. Juist nu dat je had gedacht het ziekenhuis voorlopig ver achter je te kunnen laten dan behalve voor de periodieke controles.
Heel heel heel veel sterkte gewenst !