Jos: "Bewust onwetend"

Gepubliceerd op 23 juni 2019 om 22:37

“Hoe kun je zo positief zijn?”

Het kost mij echt moeite. En zoals ik in mijn laatste blog schreef, kanker hangt als een zwaard van Damocles boven mijn hoofd. Maar nu weet ik nog niets. Fysiek merk ik niets. Dan kan ik ervoor kiezen om de laatste week dat ik niets weet op mijn bed te gaan liggen huilen. Ik kan er ook voor kiezen om bewust onwetend te zijn en iets te maken van mijn dagen. Ik, nee, wij als gezin gaan voor optie twee. We gaan door. Niet tegen beter weten in, maar bewust van alles.

De scans zijn gemaakt. Wat daarop staat weet ik oprecht niet. Woensdagochtend hoor ik hoe mijn toekomst eruit ziet. Loos alarm of… Ja, kanker. Maar zelfs wat het betekend als het kanker is weet ik niet. Het lukt goed om ‘gewoon’ door te gaan met ons leven. Ik ben niet bang voor woensdag. We zullen moeten dealen met wat er verteld wordt. Alle scenario’s zijn door mijn hoofd gegaan. Honderden keren. Dus op die manier kan ik positief zijn. Het feit dat ik misschien weer kanker heb niet wegstoppen, maar een plek geven. Bewust onwetend zijn

 

Dan iets anders. Ik weet hoever 200km is. Op de schaats althans. Een verschrikkelijk roteind. Ik weet hoe het is om bijna 10 uur achter elkaar te sporten. Verschrikkelijk slopend. Op dit moment zwemt Maarten van der Weijden meer dan 50 uur door Friesland.

WAT… EEN… HELD!!!

www.11stedenzwemtocht.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
5 jaar geleden

Wij hebben precies hetzelfde besluit genomen Jos. Doorgaan met wat we voor de scan gedaan zouden hebben. Toch geeft het ook een raar soort van schuldgevoel. Mogen we nu nog wel genieten? Moeten we eigenlijk niet zitten treuren samen? Nee. Jij wordt er niet beter van. Wij worden er ook niet beter van. Dus proberen we door te gaan. Genieten. Vooral van Maarten die een bovenmenselijke prestatie geleverd heeft. Voor ons en voor heel veel mensen de HELD van het jaar en vele jaren daarna. Omdat het geld zo hard nodig is.

Wibo
5 jaar geleden

Zo is het Jos...er weer vol voor gaan! Wij gaan morgen voor je duimen. Veel liefs uit Kapelle

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Ja, het is afwachten en hoe jullie dat doen lijkt ons een goede manier. Héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!