Jos: "Opbouwen"

Gepubliceerd op 6 maart 2019 om 21:34

Alle behandelingen in het ziekenhuis waren gericht op mijn fysiek. 5 cm tumor bovenin mijn endeldarm heeft een team van artsen bezig gehouden. Er is veel gebeurd in mijn lichaam. Gelukkig was ik toen de tumor ontdekt werd in goede conditie. Dat heeft mij enorm geholpen tijdens de behandelingen.

Drie operaties, drie chemokuren en vijfentwintig bestralingen hebben een aanslag gepleegd op mijn lichaam. Gelukkig heb ik, op een paar littekens na, geen fysieke klachten overgehouden aan de behandelingen. Ik kan mezelf net zo bewegen als voorheen. Daar ben ik erg blij om.

Wel moet ik alles weer opbouwen. Mijn bovenbenen, belangrijk bij het schaatsen, zijn nu weer een stuk sterker dan eind december toen ik voor het eerst na de behandelingen op het ijs stond. Ook mijn uithoudingsvermogen bouwt lekker op. Ik zit nog niet op het niveau van vorig jaar, maar het is heerlijk om te merken dat er goede vooruitgang in zit.

Dan mijn bovenlijf. Alles boven mijn buikspieren. Dat heb ik weinig gebuikt het afgelopen jaar. Afgelopen maandag heb ik voor het eerst weer getraind in de fitnessruimte bij Vanderlande. Ik moet vanaf nul beginnen, maar niets staat mij in de weg om op mijn oude niveau terug te komen.

Hopelijk werkt het mentaal net zo. De eerste twee weken werken waren leuk, maar o zo pittig. Vandaag heb ik voor het eerst wat langer gewerkt dan drie uurtjes. Dat ging goed. Ik voel me nu fitter dan vorige week na mijn werk. Langzaam opbouwen!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Kijk, nu ben je er : "Langzaam opbouwen". Na alles wat ze met je hebben gedaan is het nu tijd "om op te bouwen". Jos, we zijn ontzettend blij dat het zo goed gaat met je ! Maar je moet wel beseffen dat alles weer langzaam aan terug in "Z'n Fusoen" moet komen. Oftewel je hele lichaam draait nog niet zoals het voor 16 maart 2018 draaide. Dus daarom zul je nog geduld moeten hebben en rust moet "pakken". Maar als je dat allemaal met mate doet dan komt alles weer prima voor elkaar maar je hebt tijd nodig ! Veel succes , ook op je werk, beterschap, héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!