Jos: "’T kost vee krûût"

Gepubliceerd op 5 maart 2019 om 11:44

Ik heb nu twee weken werken erop zitten. Per week 3 dagen van 3 uurtjes. Voordat ik ziek werd zou ik gevraagd hebben of ik dat in 1 dag mocht doen zodat ik de rest van de week vrij kon zijn. Maar zo werkt het nu niet. Die 3x3 uurtjes kosten me nu een hele week.

Gelukkig gaat het op mijn werk goed. Daar heb ik energie en merk ik eigenlijk geen verschil met voorheen. Het merk ik eigenlijk geen verschil met voorheen. Ik wordt meegetrokken door mijn collega’s en dat gaat goed. Fijn om te merken dat ik wat toe kan voegen.

Als ik thuis kom merk ik dat ik dit niet meer gewend ben. Ik zak in de bank en ik ben moe. Het kost me een dag om te herstellen. De tweede week lijkt wel heftiger dan de eerste week. Als mensen ernaar vragen ben ik geneigd te zeggen dat het tegen valt.

Dat doet het niet! Ik moet een stap terug accepteren en dat is nooit leuk. Dat geldt voor elke stap terug, of het nu financieel is of zoals in mijn geval mentale moeheid na een paar uur werken. Maar om weer te werken voelt goed. Ik kan weer een bijdrage leveren en de rest komt wel weer. Met de bedrijfsarts bespreek ik dat ik het aantal uren uit mag bouwen. Ik ben nog even terughoudend, ’t kost vee krûût (het kost veel kruit, oftewel het kost veel moeite), maar mijn motivatie is er!

Reactie plaatsen

Reacties

sylvia van stee
5 jaar geleden

Goed dat je terughoudend bent, Jos. Hou jezelf goed in de gaten. Al blijft het moeilijk. Ik kijk steeds weer naar de spreuk bij ons in de kamer. El ke dag is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen. Dit blijft van toepassing. Een lieve groet van ons

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Ja, Jos "'t kost vee kruut !" Dat geloven we zeker.Maar alles heeft z'n tijd nodig. Het is moeilijk om te accepteren dat je alles nog niet kan maar wat heb je niet allemaal meegemaakt sinds 16 maart 2018 ? Dat is niet zo maar niks !! Af en toe zul even een stapje terug moeten doen op welke manier dan ook. Het heeft allemaal TIJD nodig en die TIJD zul je nog lang nodig hebben om weer HELEMAAL de "oude "Jos van voor 16 maart 2018 te worden. het klinkt allemaal wat schoolmeesterachtig maar probeer te accepteren dat datgene dat je hebt ondergaan en wat ze allemaal met je hebben gedaan ook weer tijd nodig heeft om allemaal weer in het gareel te komen ! We we wensen je héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!