Jos: "Een jaar geleden"

Gepubliceerd op 10 maart 2019 om 14:32

Waar stond ik een jaar geleden? Ik had toen nog geen kanker. Althans, ik had het wel, maar ik wist nog niet dat ik het had. 5 Februari 2018 was ik bij de huisarts geweest en 1 maart bij de verpleegkundig specialist in het ziekenhuis. Beiden hebben mijn verhaal goed opgepikt en me doorverwezen. Gelukkig maar!

Wat was mijn verhaal? Ik had sinds november/december 2017 last van onregelmatige ontlasting. Dat begon met diarree die niet over ging. Soms was het wel even weg, maar het kwam steeds terug. Ik moest ook vaker naar het toilet dan normaal. Ergens in december kreeg ik ook last van ‘loze aandrang’. Ik had het idee dat ik moest, maar eenmaal op het toilet kon ik doen wat ik wou, maar kwam er niets.

In januari kwam er ook bloed bij mijn ontlasting. Denk daarbij niet aan grote plassen bloed. Meer dat je bloed ziet op het toiletpapiertje. Rode slijmerige ontlasting. Vorig jaar maart wist ik echt al wel dat het niet vanzelf over zou gaan. “Het kan vanalles zijn”, zei de huisarts, “prikkelbare darm syndroom, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, coeliakie, divertikels. En ja, ook darmkanker. Maar daar ben je nog veel te jong voor.”

Het was darmkanker. Ik heb inmiddels een goede band met de huisarts en hij vertelde mij later dat hij echt verbaasd was over de diagnose darmkanker. Hij gebruikt mijn verhaal als voorbeeld op conferenties.

Een jaar geleden. Bezorgd om mijn ontlasting. Maar kanker… Dat zal toch niet?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Ja, een jaar is niks , zegt men wel eens ! Maar jij kunt er nu over mee praten dat een jaar WEL wat is ! En............wat er in een jaar met een mens zo maar ineens kan gebeuren. Jos, pluk de dag, de ene zal de andere niet zijn maar jij bent weer lekker bezig om helemaal beter te worden. Gewoon weer "De Jos de Bel" uut Yese , zonder darmkanker maar nog met een "revaliderende" periode voor de boeg. Die revaliderende periode gaat steeds beter. Af en toe wordt je eens teruggeroepen maar dat hoort bij het totale genezingspakket ! Veel succes, veel plezier, veel gezinsplezier ( ontzettend leuke foto ! ) geduld en rust, succes en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!