Jos: "Rupsje Nooitgenoeg"

Gepubliceerd op 21 februari 2019 om 22:20

Hoge pieken, diepe dalen. Deze week ben ik voor het eerst weer gaan werken. Maandag en woensdag heb ik 3 uur gewerkt. Het plan van de bedrijfsarts is om te starten met 3x per week 3 uur. Als ik op mijn werk ben gaat het keigoed. Ik heb energie, kan wat bijdragen en ik voel me lekker.

Zodra ik thuis ben is de energie op. Ik ben leeg en lusteloos en kleine dingen kunnen me enorm frustreren. Rationeel weet ik dat dit heel logisch is. Als je gewend bent om 10 km hard te lopen en je ligt er 11 maanden uit loop je daarna ook niet meteen weer 10 km. Conditie moet je opbouwen. Mentale conditie ook.

Mijn schaatsmattie Dominique noemde mij vandaag Rupsje Nooitgenoeg. Een heel scherpe observatie. Ik ben enorm gedreven. Misschien wel eens té gedreven. Sommige dingen hebben nu eenmaal tijd nodig. Geduld is een schone zaak. Als ik bekijk wat ik allemaal doe dan mag ik niet klagen. Rationeel weet ik het allemaal…

Maar mijn batterijtje is zo snel leeg. Het vervelende daaraan is dat ik niet kan voorspellen wanneer het batterijtje leeg is. Ik voel dat niet aankomen. Er zijn alleen momenten waarop ik kan verwachten dat de batterij leeg is, maar dat wil niet zeggen dat ik ook echt last krijg. Maar deze week was heftig.

Dus Jos (advies aan mijzelf), accepteer die diepe dalen.

Ik weet het, maar ik vind het ó zo moeilijk! Ik ben een Rupsje Nooitgenoeg!

 

Reactie plaatsen

Reacties

sylvia van stee
5 jaar geleden

Wat een goede berichten Jos. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is te accepteren dat je nog niet alles kunt. Maar ik zie toch echt stappen vooruit. .

Rinus en Marieke
5 jaar geleden

Geduld is een schone zaak dat is een waar spreekwoord maar als je er mee te maken krijgt kan het enorm moeilijk zijn. Batterijen raken ook wel eens leeg en kunnen dan tegenwoordig weer opgeladen worden maar daar is ook tijd voor nodig en geduld. Jos, de ene keer zal het prima gaan en de andere keer minder dat je zou hebben verwacht. Dan is er een UP en dan is er een DOWN. En.........wat doe je daar dan aan: jezelf erbij neerleggen: geduld, je rust ook nemen, keulen en Aken zijn ook niet op 1 dag gebouwd en wees blij dat het die andere keren allemaal wel goede gaat. Luister naar je lichaam, dat is de graadmeter van je doen en laten ! Veel succes, beterschap en héél véél STERKTE in en met ALLES !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!