Jos: "Verpleegkunde studenten"

Gepubliceerd op 23 januari 2019 om 19:38

Na mijn eerste twee operaties heb ik op verdieping vijf in het Catharina Ziekenhuis gelegen. Het leuke van die verdieping is dat er studenten stage lopen. Ik vond het leuk om daar te liggen. De interactie met studenten is heel anders dan met verpleegkundigen die langer meelopen. Ik vond het bijvoorbeeld leuk om studenten te vertellen hoe ik mijn stoma verzorgt heb.

Na de tweede operatie was er een verpleegkunde student die heel goed kon doorpakken. Ze heeft me begeleid om rechtop op bed te zitten na de operatie. We hadden een leuke interactie en daarom wist ik haar naam nog toen ze mij een aantal weken geleden een mailtje stuurde met de vraag of ik haar klasgenoten wilde vertellen over mijn ziekte.

Dat heb ik gedaan. Omdat ik mijn verhaal ook op mijn werk al heb verteld had ik een korte presentatie klaar liggen. De studenten waren erg geïnteresseerd. Er kwamen veel vragen en er was oprechte belangstelling in hoe ik mijn ziekte beleeft heb. Ik vond het leuk om de studenten iets mee te kunnen geven over hoe het is om als patiënt in het ziekenhuis te liggen.

Ik hoop dat de groep wat aan mijn verhaal gehad heeft. Jennifer, bedankt voor je uitstekende zorgen in het ziekenhuis. De interactie toen ik op mijn slechtst was na de operatie deed je supergoed. Succes met je opleiding en carrière!

 

PresentatieJosJennifer
PDF – 1,2 MB 490 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Dit is heel bijzonder , Jos. Realiseer je je dat wel ? Ja, natuurlijk, moet je zeggen. Je weet ook wel wat je doet en wat er gedaan is en door wie dat gedaan is. Soms valt er iemand "op " Jennifer. Zo, maar ! Nu zie je dat je daar als docent aan studenten staat te vertellen wat er allemaal met je is gebeurd en hoe dat allemaal is gegaan. We neem ons petje voor je af ! Je hebt daar studenten iets geleerd , Jos ! Realiseer je je dat wel even. Buitengewoon, prachtig, magnifiek enz. Je sprak daar "uit ervaring" en dan kun je nog dieper op de zaak in gaan vooral als de studenten vragen gaan stellen. Proficiat. Docent Jos ! Veel beterschap, geduld en héél, véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Sorry, even iets recht zetten ! De zin in het onderstaande stukje: Soms valt er iemand "op " Jennifer. Dit moest zijn: Soms valt er iemand op ! Jennifer. Misschien zou de eerste zin verkeerd kunnen worden begrepen daarvoor mijn excuses ! En.....neem moet nemen zijn ! ( petje )