Jos: "Thialf"

Gepubliceerd op 24 januari 2019 om 19:57

Het water wordt speciaal geprepareerd voordat het ingevroren wordt. De hal ademt een sfeer van topsport. Voordat we op het ijs zijn hebben we de eerste bekende schaatsers al gezien. Naast de baan zien we Jac Orie, de schaatscoach die topsport en wetenschap combineert. Een drijvende kracht achter de ongekende prestaties van Nederlandse schaatsers. Zaterdag en zondag wordt het NK sprint en het NK allround op deze baan verreden, maar vandaag testen wij het ijs van de snelste laaglandbaan van Nederland!

Bij de skeelertraining in de zomer rijden we vaak met z’n drie man in een groepje. In oktober 2017 zijn we met z’n drieën naar de ijsbaan in Nijmegen gereden omdat die al open was voordat we op ‘onze’ eigen Ireen Wüst baan konden schaatsen. Oktober 2018 hadden we hetzelfde plan, maar toen kon ik niet mee omdat ik geopereerd zou worden. Dan maar naar het heilige ijs van Thialf. Om de auto vol te krijgen charteren we een extra topschaatser en we rijden naar Heerenveen. Vooraf had ik gedacht dat het ‘gewoon’ een andere 400 meter baan zou zijn. Maar dat is het niet.

Al direct valt op dat het in de hal warm is. Toch is het ijs kneiterhard en blijft het vrij van aanslag. De eerste rondjes zijn onwennig. Het ijs voelt raar, maar al meteen merk ik dat de snelle rondjes wel erg gemakkelijk komen. Iedereen behalve ik rijd zijn snelste rondje ooit. Ik rijd mijn snelste tijden dit seizoen. Wat een topdag, bedankt mannen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Peter Nouwens
5 jaar geleden

Inderdaad een prachtige dag Jos. Een goed gezelschap, top ijs en voor iedereen topprestaties. Wij verbeterden onze PR's maar jij een leverde een wereldprestatie. Net vrij van de kanker en dan een tijd rijden (35.981) waar ik van droom. Tof ook dat je er weer bij was. Next stage: Alma Ata.

Karin
5 jaar geleden

Wat heerlijk Jos om je zo te zien genieten oo de foto! Zo ontzettend fijn dat het steeds wat beter gaat!

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Beter en mooier dan het blog dat je nu hebt geschreven kan bijna niet. Wat ben jij aan het genieten en aan het beteren en niet achter de geraniums maar op de ijsbaan. Jos, fantastisch. Het Heilige IJs en jij schaatst daar gewoon en maakt nog goede ronden ook ! Prachtig. Ga zo door, knok er voor ! Geniet er van en dat maakt je straks helemaal weer pico bello in orde. Maar let wel op: ook geduld speelt nog een rol ! Maar verder veel lol, veel leut, veel plezier, veel gezondheid, veel liefde met je gezin ! Veel beterschap en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!