Jos: "Schaatstrainer"

Gepubliceerd op 20 januari 2019 om 21:23

Mijn grote motivatie bij het schaatsen is om ooit de Elfstedentocht te rijden. Ik ben lid van de ‘Koninklijke vereniging der Friesche Elfsteden‘ en ik heb een pasje om het ijs op te mogen. Tegenwoordig wordt er niet meer geloot, dus als hij komt mag ik meedoen. Dat doel zorgt ervoor dat ik elk jaar in conditie wil zijn om 200km te schaatsen. Helemaal nu ik vorig jaar een alternatieve Elfstedentocht geschaatst heb op het Runn meer (Google maps) in Zweden.

In de tussentijd geniet ik ook enorm van de Ireen Wüst ijsbaan en de schaatslessen bij IJsclub Tilburg. De trainers zijn ontzettend gemotiveerd en genieten ervan om anderen beter te leren schaatsen. Dat lijkt mij ook mooi om te doen. Het probleem is alleen dat je om trainer te zijn een certificaat moet halen en die opleiding wordt momenteel niet in het zuiden van het land gehouden. Hopelijk volgend schaatsseizoen, ik sta op de lijst om de opleiding te volgen.

Sinds begin dit jaar zit Joyce weer op schaatsles. De eerste helft van het schaatsseizoen lukte dat niet vanwege mijn operaties. Schaatsen is populair onder de jeugd. En ook daar zie ik gemotiveerde trainers genieten van de voortgang van de jeugd. Maar een extra handje kunnen ze altijd gebruiken. Dus heb ik afgelopen zaterdag mijn debuut gemaakt als ‘assistent schaatstrainer’. Een geweldige ervaring om de kleine jeugd te helpen met de eerste stapjes op het ijs. Iets leuks en iets nieuws, na mijn ziekte.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie de Bel
6 jaar geleden

Super Jos. Jouw oma zei ooit over pa toen hij uitleg gaf over de Vlake tunnel die toendertijd geopend werd dat pa leerkracht had moeten worden omdat hij zo goed kon uitleggen en vertellen. Dat zit er bij jou ook in. Ik weet zeker dat door jou geduld en je goede uitleg de kindjes zeker veel van je zullen leren. Ook het plezier wat ik zeker weet op de 1e plaats staat. Heel veel succes. Ondanks nu nog geen certificaat weten we zeker dat door jou enthousiasme de kindjes met veel plezier naar de schaatsles komen. We zijn trots op jullie allemaal. Liefs van ons beidjes uut Yese.

Rinus en Marieke.
5 jaar geleden

Beste "assistent schaatstrainer ", hoe kan dit allemaal ? Hier zijn wonderen in werking getreden. Straks voorzitter van de Koninklijke Vereniging der Friesche Elfsteden ? ! ( dat mag natuurlijk alleen maar een Fries zijn .......Jos Kroes bijvoorbeeld !! ) Heel gemotiveerd ben je Jos ! We hebben dit bericht met zoveel plezier gelezen. Ga zo door !!!! It kiet on !!!!!!!! Veel succes, veel beterschap, nog steeds ook geduld en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!