Jos: "Kramp"

Gepubliceerd op 22 december 2018 om 20:54

Gisteren (als ik dit schrijf is het alweer een dag geleden…) stond in het teken van kramp. Darmkramp. Bijna de hele dag door. Sinds de lichtjesoptocht heb ik al last. Door de kramp heb ik ook weinig energie, voel ik me belabberd en zit ik vaak met de broek af. Vervelend dus!

De krampen zijn heel bizar. Heel anders dan dat ik kramp kende voordat ik kanker kreeg. Ook anders dan de krampen toen ik net geopereerd was. Eerst krijg ik een enorme aandrang. Ik moet al mijn kracht en aandacht gebruiken om het tegen te houden. Meestal lukt dat… Soms niet. Als de kramp na 10 tot 30 seconden voorbij gaat rommelt mijn buik enorm. Zo hard dat de kinderen erom lachen.

Het gekke is dat ik geen echte ontlasting heb. Dus waarom mijn darmen zich zo druk maken weet ik niet. Er komt hooguit wat transparant slijm mee, bij de meeste krampen hoef ik niet naar het toilet, al voelt dat heel anders.

Mijn darmen moeten er nog erg aan wennen dat de laatste halve meter weer meedoet. Zo gek is dat niet. Er is flink gesleuteld in dat gebied. Eerst 25 bestralingen en daarna 25 centimeter darm verwijderd. Mijn darm moet weer opstarten nadat hij een half jaar stil heeft gelegen en waarschijnlijk moet mijn bacterie populatie herstellen. Gelukkig gaat het vandaag beter en heb ik nauwelijks kramp gehad!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Die laatste halve meter krijgt het flink voor z'n kiezen want die moet nu natuurlijk ook weer mee gaan doen. Precies zoals je zegt: "Er is flink aan gesleuteld". En..........als er flink aan gesleuteld is heeft het waarschijnlijk ook meer tijd nodig om weer mee te draaien ! We hopen dat stapje voor stapje beter gaat met dat laatste stuk darm ! Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!