Jos: "Appeltaart"

Gepubliceerd op 22 december 2018 om 23:35

Gisteren had ik door de krampen niet zo’n heel goede dag. Dat heb ik met Tam besproken en ze had bedacht om met de kinderen naar Zeeland te rijden om mij wat rust te gunnen. Dan zou ze blijven slapen zodat ze zondag bij de verjaardag van mijn moeder kan zijn. Ik zei haar dat ik ervan baal om weer alleen te zijn, maar dat het wel een goede oplossing is.

Vanmorgen is Tam met Joyce naar zwemles geweest. Daarna zou ze naar Zeeland gaan. Maar toen ze terug kwamen was Tamara zelf moe en had ze geen zin om naar Zeeland te rijden. Gelukkig maar, want ik heb vandaag nauwelijks kramp. Gewoon lekker een middag met z’n vieren, wel zo fijn. Maar wat gaan we doen?

Dat wordt appeltaart bakken. Dat heb ik nog nooit gedaan, dus daar ben ik vast heel goed in (bedankt Pipi Langkous voor deze fantastische uitspraak!). Joyce en ik beginnen met alles afwegen en in bakjes doen. Daarna kneden we het deeg. Eerst met een handmixer, maar dan blijft het korrelig. Gelukkig heeft Tam meer ervaring met bakken en die komt met de tip om het deeg met de hand te kneden. En inderdaad, dat werkt.

Joyce en ik (met af en toe wat hulp…) hobbyen lekker door en als de middag vordert gaat de keuken steeds lekkerder ruiken. Het resultaat… Een heerlijke appeltaart!

Ps. Gefeliciteerd Ma!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jannie de Bel
6 jaar geleden

Bedankt Jos voor de felicitatie. Ik kon de appeltaart bijna proeven zo lekker zag hij er uit. Dat bakken heb je niet van mij in ieder geval maar het gaat je goed af. Hoewel ik ook wel eens pogingen gedaan heb en die waren (bijna) altijd lekker. Bij Joyce en Joey staat oma bekend van de oma die zelfs zandkoekjes laat mislukken en pepernoten waren ook niet te vr......We hebben wel plezier gehad van het maken er van. Daar gaat het om toch? Nu heb ik gebak bij de bakker besteld in ieder geval. Groetjes en misschien tot straks.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Weer wat geleerd ! Een appeltaart bakken. Het resultaat mag er zijn en je hebt minder last van je darmen ! Ga zo door met appeltaarten bakken en geen last meer hebben van dat laatste stuk darm ! Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!