Jos: "Wederopbouw"

Gepubliceerd op 3 december 2018 om 23:22

5 mei 1945. In hotel ‘De Wereld’ in Wageningen werd de capitulatie van de Duitse troepen in Nederland besproken. Ieder jaar herdenken we die datum als bevrijdingsdag. Vanaf die dag was er geen vijand meer. Toch was voor veel mensen de oorlog nog lang niet over. Mensen waren vermist, gedood en huizen lagen in puin. Het duurde jaren voor mensen een nieuw bestaan hadden opgebouwd. De Amerikanen steunden de economische wederopbouw met het Marshallplan.

4 oktober 2018 is bij mij de kanker uit mijn lichaam verwijderd. Die dag staat bij mij net zo in mijn geheugen gegrift als 16 maart 2018, toen de kanker ontdekt werd. Maar net als bij het einde van de oorlog is het nog lang niet klaar als er geen vijand meer is. Sterker nog, ik heb me nog geen dag goed gevoeld sinds 4 oktober. Van de operatie waarbij de tumor is verwijderd bleef ik lang moe en ik heb veel last van de operatie waarbij mijn stoma is teruggelegd.

Ik ben nu aan het werk voor mijn wederopbouw. Maar net als de wederopbouw na de tweede wereldoorlog gaat het langzaam. Voor mijn gevoel veel te langzaam. Na de chemo en de bestralingen herstelde ik veel sneller dan na de operaties. Nu kan ik niets, heb ik pijn (de wond waar de stoma heeft gezeten ziet er goed uit maar doet nog steeds zeer) en ben ik moe. Wat zal ik blij zijn als ik me weer een dag echt goed voel!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

De wederopbouw van je lichaam zal wellicht nog wel een poosje duren, denken we.En.......als je lichaam weer helemaal in de steigers staat dan ga jij je ook weer beter voelen. Maar zoiets heeft tijd nodig. We hebben het er al meer over gehad: "Wat hebben ze sinds 16 maart niet allemaal met je gedaan om die kanker op 4 oktober er uit te halen !" Jos, dit is een kwestie van geduld en luisteren naar je lichaam. We snappen dat je het veel en veel sneller zou willen maar helaas. Alles heeft z'n tijd nodig ook de wederopbouw van jou Jos ! Heel veel geduld toegewenst, veel beterschap en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!