Jos: "Hechtingen"

Gepubliceerd op 4 december 2018 om 22:44

Vandaag mogen de hechtingen uit mijn wond. Het voelt een beetje apart omdat de wond nog pijn doet, maar de huid is aan elkaar gegroeid. Geen redenen om de hechtingen te laten zitten. Onder de hechtingen heeft de drain gezeten. Waarschijnlijk komt daar de pijn vandaan.

Zo’n drain is simpel een plastic draad, ongeveer even dik als het snoer van een stofzuiger. Daarboven is de huid aan elkaar gehecht. Aan beide kanten van de wond kwam de drain naar buiten. Hierdoor kan wondvocht ontsnappen en hoopt het zich niet op onder de hechtingen. De wond ziet er daardoor wel apart uit met twee kuiltjes aan de uiteinden.

Maar goed, de hechtingen moesten verwijderd worden. Als ik bel vraag ik of ik een afspraak kan maken met de huisarts die me naar het ziekenhuis verwezen heeft. Ik wil hem bijpraten over de afgelopen periode. Helaas is de huisarts al vol gepland. De assistente zal vandaag de hechtingen verwijderen en ik donderdag a.s. zie ik de huisarts.

Van het ziekenhuis heb ik een speciaal mesje meegekregen om de hechtingen te verwijderen. Maar de assistente besluit ze door te knippen met een schaartje. Het is mij om het even, als ze er maar uit gaan. Het verwijderen gaat snel en pijnloos. Binnen vijf minuten sta ik weer buiten. Weer een stap.

Morgen heb ik een afspraak met de psycholoog. Ik heb dit aangevraagd omdat er het afgelopen half jaar zoveel gebeurd is. Ik ben benieuwd wat daar weer uit gaat komen…

 

De wond, de drain heeft drie dagen in de wond gezeten onder de hechtingen door. Links en rechts kwam de drain naar buiten.

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Gelukkig zijn nu ook de hechtingen je lichaam uit. Het is nu geduldig afwachten op de "wederopbouw" van jou zelf. Je /jullie hebt/hebben veel meegemaakt vanaf 16 maart en dat gaat nog steeds door. Wij vinden het erg verstandig dat je eens een praatje met een psycholoog gaat maken want zonder dat je het weet zitten er in je hoofd nog allerlei dingen die er ook nog "even"uit moeten.Heel verstandig om niet alleen naar de psycholoog te gaan maar ook je eigen huisarts bij te praten. Twee weten en praten meer dan één ! Dat zijn zo van die verborgen dingen die er dan wellicht ook nog uit moeten komen.Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!