Jos: "The day after"

Gepubliceerd op 21 november 2018 om 20:51

Afgelopen nacht heb ik op zich heerlijk geslapen. Jammer dat mijn buurman een onrustige nacht had, anders had ik doorgeslapen. Het vreemde is dat ik nauwelijks pijn heb. Niet in de nacht en niet in de ochtend.

Daarom vraag ik 's ochtends aan de zuster of ik veel pijnstilling gehad heb. Dat blijkt niet zo te zijn. In overleg met de afdelingsarts slik ik daarom enkel paracetamol. Ook gedurende de dag slik ik geen extra pijnstilling. Ik voel me ook best redelijk, gezien ik gisteren geopereerd ben. Ik loop zelfstandig maar het toilet en het lukt om de gang op een neer te lopen.

Mijn darmen liggen nog stil. Het lukt wel om te eten, maar ik heb nog geen enkele aandrang. Mijn buik rommelt een paar keer en that's it. Ik hoop dat mijn darmen snel op gang komen. Dat is een belangrijke voorwaarde om naar huis te mogen. En andere voorwaarde is dat de drain uit mijn wond is. Die drain zorgt ervoor dat vocht weg kan lopen en deze moet drie dagen blijven zitten. Dus voor vrijdag verwacht ik niet thuis te zijn.

Nu pas merk ik hoe beweeglijk een stoma is. Hij was altijd aan het bewegen en borrelen. Nu voelt mijn buik ineens stil. Ook heb ik al een paar keer geprobeerd om het zakje recht te trekken, wat er niet meer zit. Best raar allemaal. Maar tot nu toe gaat het goed hier!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Hoi Jos, Tamara en kinderen, dat zijn goede berichten zo'n tweede dag na de operatie. Alles zal toch deze week wel op gang komen want die worden ook wakker na een "zomerslaap"vanaf april. Raar hè, dat je dan naar iets pakt dat er niet meer is. Hopelijk gaat alles deze week de goede kant op ! We wensen je veel beterschap en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!

Bianca
6 jaar geleden

Dat zijn goede berichten Jos,
Heel fijn. Hopelijk blijft het zo! En.. helaas zie ik veel mannen die hun za(a)kje rechtleggen..😉