Jos: "De operatie"

Gepubliceerd op 21 november 2018 om 08:42

Gisteren moest ik me om 11 uur in het ziekenhuis melden. Normaal nemen we anderhalf uur speling, maar omdat het nu na de spits is en ik pas in de middag geopereerd zal worden rijden we om 10 uur weg…

Om net na Tilburg in de file te belanden. Het is druk op de A58. Iets voor elf uur komen we aan bij het ziekenhuis. Als we het parkeerterrein op willen, gaan de slagbomen niet omhoog. Vol. Na een paar minuten mogen we het terrein op en kunnen we eindelijk parkeren. We wandelen snel naar de 6e etage om mij aan te melden. Eén minuut en vijf seconden te laat melden we ons.

Daarna gaat alles snel. De zuster vertelt dat de operatiekamer al gebeld heeft dat ze me kunnen brengen. We doen vlug de intake, ik trek mijn operatieschort aan en om 11:20 uur lig ik op de holding. Terwijl ze daar bezig zijn met de intake komen ze mij halen van de operatiekamer. Daar prikken ze een infuus aan en even later kan de chirurg aan het werk.

Terwijl ik lig te slapen maakt de chirurg mijn stoma los. Daarna maakt hij de wond in de lengterichting in mijn darm dicht en hecht hij de darm terug vast op de plek waar hij hoort. Alles door het gat in mijn buik waar het stoma gezeten heeft. Uiteindelijk wordt mijn buik gehecht en mag ik naar de uitslaapkamer. Daar wordt ik rustig wakker. Zonder stoma!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

File, file, file en ik moet op tijd zijn om geopereerd te worden ! Maar toch nog op tijd. Alles gaat dan in een stroomversnelling ( zo te lezen ) Geen tijd om na te denken. Weg ben je ! ( onder narcose dus ) Chirurg aan het werk en de stoma los en weg. Nu alles weer aan en in elkaar zetten en dan is het achter de rug. Nu uitslapen ! Ontzettend veel beterschap en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!