Jos: "Terugval"

Gepubliceerd op 22 november 2018 om 21:46

Ik heb de hele dag nog niets gegeten. Vooral vanmorgen voelde ik me belabberd. Mijn darmen komen op gang. Dat betekent kramp. Op zich een goed teken, mijn darmen moeten op gang komen na de operatie. Maar fijn is anders.

Gisteravond om 11 uur begonnen de weeën. Zo voelt het (denk ik…) tenminste. Je buik trekt zich samen en je weet even niet waar je het zoeken moet. En zo'n 10 tot 30 seconden later ontspant je buik weer. Het goede nieuws is dat ik wel wat ontlasting gehad heb.

Tegen de krampen is weinig te doen. Pijnstillers kunnen het niet onderdrukken. Het enige wat helpt is bewegen. Dus loop ik weer regelmatig over de gang en ik heb twee keer op de hometrainer gezeten. Het voelt heel tegennatuurlijk, maar alles om van de kramp af te komen.

Voor nu is het nog even doorbijten. Hopelijk heb ik een goede nacht. Vanmorgen had de zaalarts het erover dat ik vrijdag naar huis mag. Nu klinkt dat nog heel ver weg, maar dat is morgen al. Hopelijk lukt het om van de kramp af te komen en nog een paar keer naar het toilet te gaan. Dan krijg ik misschien morgen echt te horen dat ik maar huis mag!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja.......dit zat toch in de planning: het opgang komen van je darmen. Gelukkig heb je door je weeën heen al ontlasting gehad en als die nu nog een paar keer op gang komt dan hoef je niet meer door die gang te lopen of te "hometraineren"" maar kun je misschien wel ( hopelijk ) regelrecht naar huis. De laatste loodjes wegen zwaar maar doen soms raar. We wensen je veel beterschap en ontlasting en héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!