Jos: "Benieuwd"

Gepubliceerd op 18 november 2018 om 15:59

Dinsdagmiddag ga ik voor de derde keer onder het mes. Dan wordt mijn stoma opgeheven. Als mijn darmen een beetje goed op gang komen, zal het woensdag of donderdag zover zijn. De eerste keer met mijn broek om mijn enkels op het toilet. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat worden.

Als ik heel eerlijk ben zie ik daar best tegenop. Nu weet ik wat ik heb. Het stoma is dan misschien niet meer zo zorgeloos als voor de prolaps, maar het zit me nog steeds niet echt in de weg. Straks zal ik door een periode heen moeten waarbij ik opnieuw moet leren poepen. Dat duurt zo’n drie tot zes maanden. Ook hierbij geldt dat het nog maar moet blijken of het ooit weer echt zo wordt als voorheen. De kans is groot dat ik iets vaker dan normaal naar het toilet zal blijven moeten gaan.

Waar ik ook tegenop zie is om weer een keer neergemaaid te worden. Ik ben nog steeds heel moe van de vorige operatie en dan komt de volgende er alweer aan. Als alles goed gaat en mijn darm lekt niet is het de laatste. Dat geeft extra motivatie om er weer vol voor te gaan.

Al met al komt er weer een onzekere periode aan. Ik ben blij dat de operatie nu al is, want hij moet toch een keer. Maar het kost wel moeite om me op te laden om er weer vol voor te gaan. Nog drie dagen!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Beste Jos, we kunnen je alleen maat heel veel STERKTE toewensen en hopen dat alles goed gaat verlopen. Er zullen best dingen zijn waar je weer aan moet wennen. Maar je bent een kanjer, een volhouder dus je gaat met opgeheven hoofd de operatie in. Jouw lichaam is sterk genoeg om deze laatste operatie aan te gaan. STERKTE ! STERKTE ! STERKTE !!!!!!!!!!!!!