Jos: "Operatiedatum"

Gepubliceerd op 16 november 2018 om 15:43

Toen ik gebeld werd over de resultaten van de scans werd verteld dat de operatie om mijn stoma op te heffen ergens in december zou zijn. Maar omdat de operatie om het slechte stuk darm te verwijderen ook eerder plaats heeft gevonden voelde ik mezelf al een beetje vogelvrij. Van mij mag dat ook. Mijn stoma is een leuk ding, maar sinds de prolaps zit hij me steeds meer in de weg.

En vanmiddag gaat ineens de telefoon. Afdeling chirurgie van het Catharina Ziekenhuis. Of ik mezelf dinsdagmorgen in het ziekenhuis wil melden. Dan kan ik dinsdag aan het begin van de middag geopereerd worden. Ik voel mezelf dus niet alleen vogelvrij, ik ben het ook geweest. Vanaf volgende week geen stoma meer!

Het zal een rare gewaarwording zijn om weer gewoon naar de WC te gaan om te poepen. Het klinkt zo gewoon, maar voor mij is het al vanaf april geleden dat ik op het toilet heb gezeten en meer heb geproduceerd dan een beetje afscheiding (wat je blijft houden bij een stoma). Fase 5 is nu ineens begonnen!

Ik zal een dag of 4 in het ziekenhuis liggen. Althans, dat zeggen ze vooraf. Voor mijn darmoperatie stond een week, maar na vier dagen stond ik buiten. We gaan het zien en meemaken. Voor nu lekker genieten van het weekend. Het wordt een rare week volgende week!

Reactie plaatsen

Reacties

Joke Slabbekoorn
6 jaar geleden

laatste fase!!!we gaan duimen dat ook nu alles voorspoedig gaat verlopen .we wensen je heel veel sterkte komende week .liefs van ons!!

Peter Nouwens
6 jaar geleden

De laatste halte Jos. Hopelijk verloopt die ook heel voorspoedig. Daarna gezond weer verder thuis, op het werk en samen met ons de ijsbaan. Heel veel gezondheid en beterschap toegewenst.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Dat is een goed bericht Jos. Hopelijk de laatste operatie en dat is de "zaak" voor elkaar. We zeggen dat nu wel makkelijk maar er zal nog wel een "gewenningstijd" erna komen. Precies wat je zegt: " Ik heb sinds april niet meer op het toilet gezeten". Het is een heel goed bericht en we hopen hier natuurlijk dat alles goed zal gaan verlopen. Op naar volgende week ! veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!