Jos: "Belafspraak"

Gepubliceerd op 14 november 2018 om 19:22

Vandaag rond het middaguur zal ik gebeld worden over de uitslag van het onderzoek van afgelopen maandag. Is mijn darm zonder lekkage aan elkaar gegroeid? Zelf ben ik niet helemaal gerust op een goede uitslag. Ik heb twee keer behoorlijke kramp gehad en het onderzoek zelf was ook verre van prettig. Afwachten maar.

Vanmorgen komt de eerste verrassing door de brievenbus. Post van het UMC Maastricht. De resultaten van het erfelijkheidsonderzoek per brief bevestigd. Mijn kanker is, volgens de huidige stand van de wetenschap, niet erfelijk. Met deze brief komt mijn directe familie (ouders, broer en kinderen) in aanmerking om vanaf het 45e levensjaar op darmkanker te laten controleren.

Begin van de middag rinkelt de telefoon. De chirurg. Ze vertelt dat de resultaten van het onderzoek goed zijn. Op de scans is te zien dat mijn darmen zonder lekkage aan elkaar zijn gegroeid. Ook is er op die plek geen vernauwing opgetreden. Mooi! Dat betekend dat mijn stoma opgeheven kan worden. Dat gaat in december gebeuren. Wanneer precies weet ik nog niet, daarover wordt ik gebeld door het ziekenhuis als het zover is.

Van mij mag die laatste operatie komen. Sinds de prolaps is mijn stoma soms pijnlijk. Het verzorgen en ermee omgaan vind is nog steeds geen probleem, maar het pijnlijke wordt vervelend. Ook wordt de prolaps steeds groter. Nog een paar weken…

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Een verrassing uit Maastricht: NIET erfelijk ! Wel controle vanaf 45 jaar. Dat is zeker geen slecht idee die controle. Goed. Dan de chirurg met goede berichten: geen verdikking op die bewuste plek en geen lekkages. Dus op naar de operatie in december !!!! Jammer dat die prolaps af en toe weer op Barbapappa wil gaan lijken. Maar nog even en dan zijn alle operaties voorbij. De conditie heb je al voor een groot deel maar er kan nog steeds aan gewerkt worden en dan is alles gebeurd en dan is alles weer zoals het begin maart was. Geen darmkanker ! Jos, Tamara en de kinderen veel sterkte, het allerbeste, alvast groetjes van een te vroeg aangekomen echte Zwarte Piet en van ons veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!