Jos: "Conditie opbouwen"

Gepubliceerd op 13 november 2018 om 22:47

In het gunstigste geval heb ik nog 1 operatie te gaan om het stoma op te heffen. Als morgen uit de uitslag van de scans blijkt dat mijn darmen niet goed aan elkaar gegroeid zijn kan daar zomaar een operatie bijkomen. Ook na het opheffen van mijn stoma kan blijken dat mijn darm toch gaat lekken. Ook dan wordt het een extra operatie. Conclusie, ik kan maar beter voorbereid zijn. Dat betekend conditie opbouwen!

Toen ik vorige week voor het eerst dit seizoen op de schaats stond merkte ik dat ik aardig wat conditie heb ingeleverd. Dat is logisch, alleen al omdat na de operatie enkel wat gewandeld heb. Tel daar alles van de afgelopen zomer bij op we hebben een verklaring. Maar daar ga ik het niet bij laten zitten. Ik mag mezelf fysiek weer wat zwaarder belasten, tijd voor beweging.

Voor mij betekend dat regelmatig richting de ijsbaan. Lekker rondjes rijden. Vanmorgen ben ik geweest en vanavond nog een keer voor de training. Heerlijk, ik geniet elke seconde van het ijs. Omdat het zo goed gaat durf ik mezelf ook meer uit te dagen. Steigerungen (korte versnellingen ) doe ik met meer kracht. Nog niet helemaal volle bak, maar ik kan goed mee met de groep. En dat is heerlijk om te ervaren.

Conclusie, de motivatie is er. Ik ga mijn deel doen om de operatie zo goed mogelijk te doorstaan. En nog met veel plezier ook!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Net wat je zegt: "Je kunt maar beter voorbereid zijn op datgene wat komt of niet in meerdere mate komt ". Dat is afwachten. Intussen kun je conditie gaan opbouwen en als jij zegt dat je dat gaat doen dan doe je dat ook goed. Nog niet "die volle bak"maar het zit er niet ver vandaan ! We bewonderen je Jos ! Je bent meer dan gemotiveerd en je bouwt flink veel conditie op voor je operatie ! Kanjer !!! En......dat alles met plezier ! Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!