Jos: "De scans"

Gepubliceerd op 12 november 2018 om 22:33

Vanmorgen vroeg rijd ik naar het ziekenhuis. Mijn moeder is blijven slapen zodat ze Joyce naar school kan brengen en op Joey kan passen. Wederom bedankt. Om 9:10 moet ik in het ziekenhuis zijn. De scans die gemaakt worden zijn röntgenfoto’s waarbij een contrastvloeistof via mijn anus in mijn darmen wordt gespoten. Met de scans kunnen de artsen beoordelen of mijn darmen na de operatie goed op elkaar aangesloten zijn.

Goedgemutst ga ik op de tafel liggen. Boven mij hangt een röntgenapparaat. Niet zo heel groot dus schrikken doe ik er niet van. De laborant brengt een slangetje (ongeveer 1cm dik) aan. Het rommelen in die streek voelt compleet anders dan voor de operatie, maar het slangetje zit er snel in. Op aanwijzingen van de laborant ga ik goed liggen. En dan laat ze de contrastvloeistof naar binnen lopen…

En niet zo’n beetje ook. Er hangt een zak met contrastvloeistof aan een touwtje aan het plafond. Het slangetje uit die zak loopt rechtstreeks mijn achterdeur in. En elke keer voor een scan trekt de laborant aan het touwtje waardoor de zak omhoog gaat en de rijkelijk vloeistof naar binnen gutst. Mijn darmen zijn daar niets meer gewend en ze laten goed weten het niet eens te zijn met die vloeistof.

Als ik mezelf in alle posities gemanoeuvreerd heb hoor ik eindelijk het verlossende woord. De scans zijn gemaakt! Ik krijg twee handdoeken en washandjes mee en wordt gewezen op het toilet in de kleedruimte… Woensdag de uitslag!

Reactie plaatsen

Reacties

Marij-Daniëlle
6 jaar geleden

Nou Jos, weer helemaal up to date. Goed te lezen dat je de ijzers er weer onder hebt kunnen binden. Dat is jouw passie en geniet je dan ook van. Feestje van de kids ook geslaagd nu duimen voor een positieve uitslag morgen zodat, je verlost kan worden van je stoma. Dan ben je weer een stap verder. Hou vol 💪🏻 ik ben trots op jou/jullie.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Belangrijke dag ! De scans die gemaakt moeten worden. je wordt als het ware volgepompt !!!!! Uiteindelijk schrikken die darmen zich een hoedje want die zijn zoiets helemaal niet meer gewend en beginnen een soort "tegenoffensief" ( om nog even bij W.O. 1 te blijven ). Na allerlei "standjes" zijn de scans gemaakt en kun je met je schoonmaakmateriaal in het toilet aan de gang! Hopend op een goede uitslag dus afwachten ! Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!