Jos: "Bijkomen"

Gepubliceerd op 11 november 2018 om 21:33

Vandaag is het katerbal. Bijkomen van het feest van gisteren. We zijn alle vier moe. Maar dat mag ook wel na zo’n geweldig feest. Iedereen die er is geweest, nogmaals bedankt!

We houden ons de hele dag rustig. Zelf lees ik op nu.nl een artikel over de eerste wereldoorlog. Vandaag precies honderd jaar geleden kwam deze bloedige oorlog tot een einde. Nederland was neutraal en wellicht staat de oorlog daarom niet zo dik in onze geschiedenisboeken, maar de cijfers zijn overweldigend. Het conflict eist bijna 40 miljoen doden. Meer dan 4% van de Duitse en Franse bevolking vind de dood. 15% van de Ottomaanse bevolking en zo’n 20% van de Servische bevolking (schattingen lopen uiteen) overleeft de eerste wereldoorlog niet.

In Verdun (in het noordoosten van Frankrijk) vind de grootste en langste veldslag van WW1 plaats. De Duitsers beginnen de veldslag met het doel om het Franse leger leeg te laten bloeden qua manschappen. En dat lukt gemiddeld valt elke 37 seconden een dode… Gedurende 10 maanden lang! 700.000 manschappen overleven de loopgraven van Verdun niet. Bizarre cijfers!

Maar bij ons loopt de dag rustig. Ik speel een paar spelletjes met Joyce en Joey en samen met Joyce kook ik het avondeten. Waar Joyce vervolgens geen hap van eet omdat ze het niet lust. Kinderen…

We hebben een lekker dagje met z’n vieren. Morgen naar het ziekenhuis voor scans om te zien of mijn darmen goed gehecht zijn. Duimen voor een goede uitslag, die hoor ik (en lezen jullie) woensdag!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Ja, na een feest is het goed bijkomen !!!!!! Dan doe je die dag niet zo heel erg veel. Ja, dan die eerste Wereldoorlog: die is bij de meeste mensen helemaal niet zo bekend als de Tweede W.O.Wij waren neutraal en we hebben geluk gehad ( volgens de Belgen) want de vijand heeft Nederland in W.O. 1 letterlijk en figuurlijk links laten liggen. Ik denk dat dat één van de redenen is waarom een heleboel Nederlanders daar zo weinig over weten. ( dat denk ik ook maar en weet het zeker niet zeker ! )Het eten ziet er lekker uit maar als je het niet lust dan lust je het niet ! Dat is ook een regel en dan eet je er ook heel , heel weinig of niets van.En.........het was met liefde bereid ! Het allerbeste, veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!