Jos: "Schaatsen!"

Gepubliceerd op 6 november 2018 om 22:45

Mijn tas stond ingepakt, mijn trainingspak lag klaar, geen excuses deze keer. Rond half elf (toch iets later dan gepland) rijd ik richting de ijsbaan. Nadat ik geparkeerd heb ziet Ruud me vanuit zijn winkel. Sinds dit jaar huisvest IJsbaan Tilburg een dames marathonploeg en Ruud is daarvan ploegleider. Ik loop even binnen en voor ik het weet ben ik weer een kwartier verder!

Dan ik het eindelijk zover. Het voelt onwennig om de eerste keer mijn schaatsen aan te doen. Als ik het ijs op stap ben ik zo in gedachten verzonken dat ik ongemerkt de eerste meters schaats. En het gaat goed. Ik heb gevoel met het ijs en al snel rijd ik een paar snellere ronden. Na drie van die rondjes ligt mijn tong op mijn schoenen. Pffft… Maar het gaat!!! Ik voel niets geks bij mijn buik en mijn buikspieren werken mee. Ik mis kracht, uithoudingsvermogen en routine, maar dat komt wel. Het gaat zo goed dat ik besluit die avond naar de training te gaan.

Dus vanavond op tijd eten en weer naar de ijsbaan. Ik beloof mezelf te stoppen zodra het niet meer gaat. Maar het gaat. Ik houd de hele training vol. Waar ik vorig jaar voorop reed hang ik nu achteraan. Stiekem wil ik meer, maar ik ben blij dat ik weer schaats. Afpeigert maar voldaan stap ik van het ijs. Een big smile op mijn gezicht!

Jan bedankt voor de training en IJsclub Tilburg en mijn schaatsmatties bedankt voor alle support!

Reactie plaatsen

Reacties

Peter
6 jaar geleden

Welkom terug op het ijs maatje!

Susanne Hamelink
6 jaar geleden

Wat fijn om te lezen dat je weer op hebt ijs hebt gestaan, hebt geschaatst en dat t goed gaat. Je kunt je passie weer oppakken en uit aan bouwen.

Ik las ook dat het een moeilijke periode voor je is omdat alles nog te veel is en je weinig energie hebt. Inderdaad, na het goede nieuws dacht ik ook dat het een stuk beter met jullie zal gaan. De zorg en zijn er niet meer, maar je lichaam moet nog enorm herstellen natuurlijk. En het lijkt me ook moeilijk als je je zo lang moe blijft boeken en je misschien het gevoel hebt dat je je omgeving te kort doet.

Ik vind nog steeds dat je (jullie) je er ijzersterk doorheen slaan en juist dat je zoveel initiatief pakt om je grenzen op te zoeken en fitter te worden.

Het zijn de laatste loodjes.. over een poosje vlieg je weer iedereen voorbij op de ijsbaan! Nog even volhouden.

Liefs van ons allemaal

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Buitengewoon dat je weer hebt geschaatst ! Het ging goed maar je moet natuurlijk wel in je achterhoofd houden dat je nog geen 50 rondjes kan rijden! We vinden het super fantastisch dat je die drie ronden al hebt gereden en daarna 's avonds ook nog naar de baan om te schaatsen.Je wil natuurlijk steeds meer ! Begrijpelijk ! Dat zal de ene dag wel gaan en misschien de andere dag weer minder maar Jos, je staat wel op het ijs en je schaatst gewoon !!!! Dat zijn buitengewone prestaties die jij daar levert. Maar let op de scheidsrechter !! Die fluit af en toe niet voor niets ! We vinden je een Kanjer ! Beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!