Jos: "Barbapapa"

Gepubliceerd op 7 november 2018 om 22:19

Tot een maand of twee geleden had ik nooit last van mijn stoma. Het verzorgen is vijf minuten werk en eigenlijk is het ook wel makkelijk dat je niet je broek uit hoeft te doen om te poepen. Maar toen… Moest ik in bed een keer hoesten. Ik voelde direct dat bij mijn stoma iets niet goed zat.

De eerste twee weken daarna merkte ik niets. Daarna begon mijn stoma steeds groter te worden en te veranderen. Toen ik na mijn val bij het skeeleren bij de stomaverpleegkundige was constateerde ze een beginnende prolaps.

De laatste tijd wordt mijn stoma steeds flexibeler. Soms is het roosje kleiner dan toen mijn stoma net aangelegd was, maar soms is het ook echt een stuk groter. En als het roosje groter is voelt het niet fijn. Het kan zelfs best pijnlijk worden. Vandaag onder de douche had ik het gekke ding nog niet eerder zo groot gezien.

Mijn stoma lijkt een beetje op Barbapapa. De grap is dat er trucjes zijn om Barbapapa van vorm te laten veranderen. Hij schrikt van een koud washandje, dan wordt hij kleiner. Even liggen helpt ook en volgens de chirurg heeft poedersuiker hetzelfde effect. Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar het lijkt mij wel lachen om Barbapapa te laten verdwijnen in een witte stofwolk…

Door deze ongein zit mijn stoma wel steeds meer in de weg. Van mij mag Barbapapa mag terug mijn buik in!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja, na al de vreugde van het schaatsen weer even iets vreemds met je stoma. Zo ontdek je onder de douche waarachtig Barbapapa weer, ja het is niet leuk maar we lezen dat hij schrikt van een koud washandje en eventueel ook van poedersuiker. Dus proberen !!!!! Hopelijk trekt Barabapapa zich op deze manier terug.Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!