Jos: "Vette pech!"

Gepubliceerd op 24 oktober 2018 om 22:46

Wees niet ongerust. Vette pech betekend in dit geval goed nieuws!

Vandaag wordt ik gebeld voor de uitslag van het genetisch onderzoek. Ik krijg te horen of mijn kanker erfelijk is. Als de kanker erfelijk is, dan is dat niet gunstig. Dat zou betekenen dat er kans is dat ik Joyce en Joey ermee belast en dat mijn ouders, mijn broer en kinderen een grotere kans hebben om kanker te ontwikkelen.

Mijn kanker blijkt, met de huidige stand van de wetenschap, niet erfelijk. Wederom een gunstige uitslag. Dat ik kanker heb gekregen is ‘vette pech’. Het kan iedereen overkomen op de manier waarop ik het heb gekregen.

De klinisch geneticus vind mij wel erg jong om darmkanker te krijgen. Ze raad aan dat mijn ouders, mijn broer en Joyce en Joey zich elke 5 jaar vanaf hun 45e levensjaar laten onderzoeken d.m.v. een coloscopie. Dit omdat er nog steeds ontwikkelingen zijn en later zou kunnen blijken dat ik een vorm van kanker heb die toch erfelijk is. Voor Joyce betekend dit dat ze in 2057 voor het eerst op mag. Ik ben benieuwd hoe de medische wetenschap er tegen die tijd voor staat.

Keer op keer krijg ik goed nieuws. Ik besef dat ik hiermee door het oog van de naald kruip. Temeer omdat we vanmorgen een minder goed bericht kregen. Iemand in onze omgeving is overleden aan de gevolgen van kanker. Dan wordt je weer even met je neus op de feiten gedrukt. Rotziekte!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Die "vette pech" is gelukkig goed nieuws. Gelukkig is je kanker niet erfelijk ( blijkend uit de huidige stand van de wetenschap ) Ook goed van de klinisch geneticus dat ze aanraadt dat je ouders, broer en Joyce en Joey zich elke 5 jaar kunnen laten onderzoeken vanwege de nog steeds nieuwe ontwikkelingen. Allemaal goed nieuws, laat het zo blijven voortgaan ! We denken elke dag aan jullie en hopen dat alles goed mag blijven gaan. Veel beterschap en natuurlijk heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!