Jos: "Het ijs lonkt!"

Gepubliceerd op 23 oktober 2018 om 22:27

Het ijs van de Ireen Wüst ijsbaan doet wat met mij. Toen vorig jaar de ijsbaan sloot wist ik dat ik kanker had, maar niet wat mijn prognose zou zijn. De laatste keer dat ik mijn schaatsen uit deed wist ik niet of ik ze ooit nog aan zou trekken om te schaatsen. Inmiddels is de ijsbaan open. Inmiddels weet ik ook dat ik deze winter weer op het ijs zal staan. Binnenkort zelfs weer. Het ijs lonkt!

De eerste keer mijn schaatsen aantrekken wordt een bijzonder moment. Dankbaar dat ik mijn schaatsen weer aan mag trekken. Die sport heeft me zoveel gebracht. Iedereen kan kanker krijgen, daarin zit een grote willekeur. Sport voorkomt dat niet. Maar ik ben er heilig van overtuigt dat ik mijn goede lichamelijke conditie geholpen heeft bij de behandelingen.

Maar op de ijsbaan is ook een stukje Brabantse gezelligheid. Ik ken inmiddels heel veel schaatsende mensen. Op maandagavond traint de groep waar ik altijd mee getraind heb en op dinsdagavond rijd de groep waar ik nu mee schaats. Dus inmiddels ben ik twee keer op de ijsbaan geweest. Nog zonder schaatsen, dat komt wel weer. Maar om mijn gezicht te laten zien en de sfeer van het ijs te proeven.

Ongelooflijk zijn de reacties van mensen. Er zijn zoveel mensen naar me toe gekomen om even een praatje te maken en te vragen hoe het gaat. Echt bijzonder! Al mijn schaatsmatties (Thanks Dominique voor het woord!) bedankt! Tot snel op het ijs!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Bjarne
6 jaar geleden

Het was goed je weer op de ijsbaan te zien Jos! We zien je snel op het ijs zelf, dat weet ik zeker.

P Louws
6 jaar geleden

HAI Jos knap hoe je het allemaal doet en dat schaatsen geeft ook een stukje ontspanning petje af hoor hoe jullie het doen groetjes Piet en Mariandel Louws

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja, de schaatsbaan !!! Die lonkt natuurlijk, dat kan niet anders. Je bent er al geweest maar dan zonder schaatsen en als er dan mensen naar je toe komen om even te vragen hoe het met je gaat dan kun je praten soms ook dingen van je af praten waardoor je weer een extra " opknapshot" krijgt. Het is net zoiets als elke dag een blog schrijven over een poosje elke dag naar de schaatsbaan en dat helpt je, volgens ons, precies als het blog schrijven. Het geeft je weer een duwtje in de goede richting. Alleen al het denken aan je schaatsen en de schaatsbaan geeft je een kik in de goede richting. Een mooie baan ,trouwens ! Veel beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!