Jos: "Kleine ongemakken"

Gepubliceerd op 22 oktober 2018 om 21:00

Zoals ik gisteren schreef, ik slaap veel momenteel. Herstellende van de operatie. Gelukkig gaat dat goed en de streep over mijn buik ziet er goed uit. Er zijn geen complicaties tijdens of na de operatie geweest en mijn buikspieren doen weer wat ik van ze vraag. Ik ben nog een beetje voorzichtig, maar ik heb geen klachten meer.

Maar alles wat er het afgelopen half jaar gebeurd is heeft meer sporen achter gelaten. Behalve littekens heb ik last van kleine ongemakken. De vervelendste momenteel is jeuk. Mijn huid voelt nog steeds niet normaal aan. Ik heb nog steeds last van pukkels en jeuk.

Waar ik ook nog steeds last van heb is een tintelende linker onderarm. Daar heeft tijdens de tweede chemokuur het infuus in gezeten. Sindsdien heb ik last van tintelingen zodra ik mijn arm omhoog til. Gelukkig nemen de tintelingen wel af en volgens de oncoloog gaat dit helemaal over. Het is geen zenuwschade die de gevoeligheid voor kou veroorzaakt heeft. Maar vervelend is het zeker.

Dan nog mijn stoma. Na de operatie om deze weg te halen zal ik nog ongeveer een half jaar lang last hebben van mijn ontlasting. Dit heet het LAR-syndroom (PDF). De endeldarm heeft een reservoirfunctie. Door de operatie is deze verstoord. Hierdoor zal ik, zeker in het begin, vaak naar het toilet moeten.

De meeste ongemakken zijn best overkomelijk. Maar als je de klachten optelt is het best wat. Het meeste gaat gelukkig over, maar helemaal weggaan…?

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Hoi Jos, je hebt natuurlijk een ingrijpende operatie gehad en daarvoor ook nog de chemo en de bestraling en de pillen, we denken dat al deze dingen je lichaam een poos van slag brengen. Daar heb je wellicht ook die rust voor nodig en daarbij ook "die kleine ongemakken". We zijn geen doktoren maar denken en leven met je mee. De meeste kleine ongemakken, schrijf je, zijn best overkomelijk. Dat hopen wij natuurlijk ook ! We hopen dat elke dag een stapje vooruit is en ook mag blijven ! We wensen je beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!