Jos: "Einde fase 4"

Gepubliceerd op 19 oktober 2018 om 22:48

Fase 4, de fase in mijn behandeling die ik van tevoren zag als de zwaarste en meest belangrijke, is afgesloten. Een half jaar heb ik toegewerkt naar dit punt. Ik heb het al eerder geschreven, hiervoor heb ik al de chemokuren en bestralingen ondergaan. De operatie is achter de rug, de tumor is verwijderd en het herstel gaat goed.

Bij het eerste telefoontje dat er een plek in de OK vrijgekomen was, twee dagen na het gesprek met de chirurg waarbij hij had aangegeven dat ik pas over 4 tot 6 weken geopereerd zou worden was ik niet klaar voor de operatie. Na dat telefoontje wou ik klaar zijn om de volgende gelegenheid aan te grijpen. Een kleine week later ging weer de telefoon. Deze keer ik was er klaar voor.

Tamara had het weekend na de operatie een trainingsweekend van haar opleiding. Gelukkig konden mijn ouders de kinderen opvangen waardoor ze naar het trainingsweekend kon gaan. Erg knap dat ze dat kon opbrengen en dat haar studie goed loopt, ondanks de lastige periode. Dat helpt mij ook, ik zou het vervelend vinden als ze om mij een achterstand had opgelopen.

Voor mijn gevoel is de operatie meegevallen. Ik heb nauwelijks pijn gehad door de ruggenprik en er waren geen complicaties. Ik heb een mooie streep op mijn buik die me aan een bijzondere periode herinnert. Het gesprek met de chirurg vandaag ging grotendeels over de operatie om het stoma op te heffen. Daarna zit mijn behandeling erop!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Jos, dat zijn ook weer goede berichten Een kort overzicht van wat er "in grote lijnen"is gebeurd ! Ook heel veel respect voor Tamara die ook haar studie ondanks jouw ziekte toch heeft voortgezet.Nu maar wachten op de laatste operatie. In die tussentijd: rusten, lopen, rusten, lopen en nog van alles tussendoor. We wensen je veel beterschap, kanjer, en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!