Jos: "Twee weken"

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 om 21:36

De operatie is twee weken geleden. Morgen is het einde van fase 4, dan heb ik een gesprek met een chirurg. De chirurg die mij geopereerd heeft om mijn stoma aan te leggen. We bespreken de operatie van twee weken geleden na en kijken alvast vooruit naar de volgende operatie waarbij mijn stoma opgeheven wordt.

Vanmorgen ben ik een kilometer of twee gaan wandelen. Dat gaat goed en pijnvrij. Tijdens het wandelen bedenk ik dat ik twee weken geleden op de operatietafel lag. 4 Oktober 2018. Een dag die ik niet meer vergeet. Nu lukt het weer om een lekker stuk te lopen.

Al zou ik graag meer willen. Ik mis het sporten. Nu moet ik mezelf inhouden in plaats van uitdagen. Ik voel me soms een hond in z’n kooi heen en weer loopt voor de deur. Als ik daarover nadenk is dat een goed teken. Ik wil weer, ik ben nog moe, maar mijn energie komt langzaam terug. Nog maar 1 fase te gaan en dan zit mijn behandeling erop.

Na het behandeltraject volgen er vijf jaar lang verscherpte controles. Toen ik twee weken geleden opgenomen werd lag ik bij een man op de kamer waarbij tijdens een van deze controles opnieuw kanker ontdekt is. Er hoeft maar een minuscuul stukje kanker te blijven zitten en de tumor komt terug. Door de controles wordt dat snel opgemerkt. De resultaten van het weefselonderzoek zijn erg gunstig, maar pas over vijf jaar wordt ik echt genezen verklaard.

Reactie plaatsen

Reacties

Ramona
6 jaar geleden

Al een tijdje niet gereageerd maar jullie blog uiteraard wel zoveel mogelijk gevolgd. Wat fijn om te horen dat je herstel na de operatie zo goed verloopt. En wat fijn ook om te lezen dat de opleiding van Tamara goed verloopt en ze er zoveel steun ervaart. Hoop dat je gauw weer kunt sporten Jos want het is wel duidelijk dat dat je grootste uitlaatklep is.

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

We lopen ook even wat achter, sorry ! Maar datgene wat we van je lezen klinkt goed. je gaat "aan de loop" of "op de loop" maar je gaat lopen. Dat twee weken na je operatie. Kanjer ! Je zou natuurlijk wel meer willen maar probeer jezelf in de gaten te houden, neem ook je rust en daarna weer lopen. Jos, het loopt allemaal goed en laten we hopen dat het zo goed blijft lopen. Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!