Jos: "Waarom ik?"

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 om 00:51

Waarom ik? Die vraag stellen veel mensen zich als hun iets ergs overkomt. Zoals, ik noem maar iets, kanker krijgen. Waarom ik? Die vraag heb ik me nooit gesteld toen ik kanker kreeg. Iedereen kan kanker krijgen, dat is en was voor mij volstrekt logisch. Waarom ik niet?

Nu ik het einde van mijn behandelplan nader stel ik mezelf wel de vraag. Waarom ik? Waarom is mijn prognose goed en die van vele anderen niet? Waarom overleef ik de ziekte?

Er is geen antwoord op de vraag. Toch spookt dit nu wel door mijn hoofd. Ik realiseer me dat kanker een dodelijke ziekte is en dat ik door het oog van de naald aan het kruipen ben. Ik ben ervan overtuigt dat mijn conditie en positieve instelling mij helpen tijdens dit proces. Maar ik ben er ook van overtuigt dat ik niets kan doen aan hoe de tumor op een behandeling reageert.

Na de chemotherapie was de tumor minder geslonken dan de artsen verwacht hadden. Hier kon ik niets aan doen. Als de tumor niet gesloken was of zelfs gegroeid was had ik het er ook mee moeten doen. Dan kan het zomaar anders aflopen. Mijn geluk is dat de kanker heel goed gereageerd heeft op de bestralingen waardoor de uitslag van het weefselonderzoek na de operatie erg hoopgevend is voor de toekomst.

Pas over vijf jaar wordt ik genezen verklaard. In die tijd kan van alles gebeuren. Maar mijn prognose is goed. Waarom ik?

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
6 jaar geleden

Waarom Jos en waarom niet ik? Dat was de vraag die Pa zichzelf stelde toe jij de diagnose kreeg. Waarom zoveel jonge mensen die wij goed kennen. Er is geen antwoord. Het lijkt als maar meer voor te komen. Gelukkig zijn ze steeds verder in het behandelen en genezen. Al die onderzoeken zorgen er voor dat er steeds meer mensen kunnen zeggen ik HAD kanker. Allen die nog niet zo ver zijn wensen wij heel veel sterkte.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Ja, waarom jij ? Dat zal altijd een vraag blijven waarop je, denken wij, geen antwoord op zal kunnen vinden. Daarom weten wij hier ook geen antwoord op te geven. We zijn alleen maar ontzettend blij dat het goed met je gaat en hopen dat het goed met je zal blijven gaan . Daarom beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!