Jos: "Breaking Bad"

Gepubliceerd op 16 oktober 2018 om 21:53

Voordat ik naar het ziekenhuis ging voor de darmoperatie heb ik via Netflix een serie gedownload naar mijn telefoon. Normaliter kijk ik weinig televisie en ik zou zonder kunnen, maar in het ziekenhuis is een beetje afleiding fijn. Ik heb tot nu toe twee series via Netflix gezien. ‘Narcos’ en ‘Under the Dome’. Die laatste omdat ik het boek ‘Under the Dome’ (In het Nederlands vertaald als ‘Gevangen’, aanrader!) van Stephen King gelezen heb. Die serie is niet slecht, maar het boek is beter…

De serie die ik uitgekozen heb is Breaking Bad. Ik heb hier ooit wel eens iets over gehoord, maar ik heb van tevoren niet gekeken waar de serie over ging. De eerste avond in het ziekenhuis, de avond van het klysma, kijk ik de eerste aflevering. Tot mijn grote verbazing gaat de serie over een ingekakte chemicus van rond de vijftig die de diagnose kanker krijgt. Hoe toevallig is dat? Als hij de diagnose hoort ziet hij het licht en besluit hij Crystal Meth te gaan maken.

Breaking Bad is een aanrader. Wat mij het meest verbaast is de manier waarop de Amerikaanse zorg geregeld is. Als je daar geen geld hebt wordt je simpelweg niet behandeld. Een collectieve zorgverzekering is in Amerika niet vanzelfsprekend. President Obama heeft op dat vlak iets verbetert, maar Trump heeft geprobeerd ‘Obamacare’ ongedaan te maken. Ik ben blij dat ik in Nederland woon. De zorgverzekering is duur, maar zorg is hier bereikbaar voor iedereen!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Gelukkig is de zorg in ons land goed geregeld alleen ze komen " hier en daar "vele handen te kort. Zo las ik dat het beroep van tandarts in Zeeland nijpend gaat worden. Verder stond daar ook bij dat veel studenten de richting van oogarts niet kiezen. Het wordt straks "staren" zonder oogarts. Privéklinieken schijnen ook als paddenstoelen de grond uit te rijzen. Hopelijk gaat alles naar wens met jou en we wensen je beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!