Jos: "Nog meer goed nieuws!"

Gepubliceerd op 10 oktober 2018 om 21:21

Het is rond de middag. Tamara is met Joey wat boodschappen gaan doen en ik zit achter de laptop. Om half een verwachten we Anne en Sjaak die speciaal uit Zeeland komen om mij een hart onder de riem te steken. U2 met Beautiful day knalt uit de speakers. Dat klopt denk ik bij mezelf. Ik kijk naar buiten en ik zie de zon schijnen. Ik ben blij dat mijn herstel na de operatie zo voorspoedig verloopt.

Dan gaat m’n telefoon. Het ziekenhuis. Nieuwsgierig neem ik de telefoon op, ik heb namelijk geen idee wie in het ziekenhuis mij zou bellen. Het blijkt de chirurg te zijn. Die belt over de uitslag van het weefselonderzoek. Het weggenomen stuk darm is onderzocht. De resultaten van dat onderzoek zouden we volgende week vrijdag bespreken als ik op consult ben.

Maar het resultaat van het onderzoek is zo goed dat de chirurg erover belt. Ze vertelt dat de snijranden schoon zijn. Dat betekend dat de tumor echt in zijn geheel is weggenomen. Maar daar stopt het goede nieuws nog niet. Er zijn 30 lymfeklieren weggenomen. In geen enkele daarvan zijn nog uitzaaiingen gevonden!

Dat is positief en geeft goede vooruitzichten voor de toekomst. De kans is heel groot dat ze ‘alles hebben’ en ik dus echt verlost ben van kanker. Genezen verklaard wordt ik pas over vijf jaar, maar dit bied goed perspectief. Zodra we ophangen zet ik Beautiful day nog een keer op. Ik kan mijn oren nog niet geloven!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Jaap en Ella
6 jaar geleden

Nou Jos wat een goede resultaten. Kankervrij..Gefeliciteerd hier mee. EN alles zo voorspoedig verlopen.Is zeker positief en heeft goede moed om zo door te gaan. Iedere dag een beetje sterker. Wij duimen er voor.Lieve groetjes voor jullie uit Biezelinge

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Dat is zeker a "Beautiful Day" voor you too !!! Jos.Buitengewoon wat een ontzettend goede berichten. Knetter goede kans dat "alles" weg is. Dat maakt het zicht op de toekomst alleen maar mooier en beter: voor jullie gezin en de familie. Dit is echt BEAUTIFUL ! Op het gemak sterker worden, ook je rust nemen en verder heerlijk met je gezin weer gewoon het gezin zijn dat je voor de maand maart ook was !!! Wat zijn wij ontzettend blij voor jullie. Beterschap en heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anne Wiersma
6 jaar geleden

Lieve Jos,
Even laten weten hoe ik weer genoten heb van je blogs! Ik was achter: had geen e-mail tot nu we weer in Zwitserland zijn.
Het was heel bijzonder dat Jannie en Rinus de avond voor jouw operatie toch mossels konden komen eten in de Sportvisser! Dat had je mooi versierd, dat dat lukte!😉
Nu blijf ik me verbazen over jouw B+ instelling! Gelukkig ben je daar heel erg door beloond!
Veel geluk voor jou en iedereen thuis en daarbuiten bij het weer de nieuwe "oude" worden!
Groetjes van Bert en liefs van Anne