Jos: "Weer thuis!"

Gepubliceerd op 8 oktober 2018 om 20:45

Gisteren schreef ik als laatste zin: “Wat aansterken en begin volgende week naar huis!”. Naar huis gaan hangt in de lucht. Ik vind het erg snel en dat vertel ik zondagavond ook tegen de verpleging. Tegelijkertijd besef ik dat je nergens beter hersteld dan thuis. De afgelopen weken heb ik veel gesport om mijn herstel te bevorderen. Dat werpt nu zijn vruchten af.

Vanmorgen als de afdelingsarts zijn ronde komt doen bevestigd hij mijn vermoeden. De wond ziet er netjes en droog uit, ik heb geen koorts, ik heb weinig pijn, plassen gaat goed, ik voel me goed en ik ben mobiel. Geen complicaties. Medisch gezien staan alle signalen op groen. Ik mag naar huis! Vier dagen na een open buikoperatie.

Om twee zou Tamara langskomen op de terugweg van haar stage. Ik stuur haar het bericht dat ze me meteen mee mag nemen. Ze reageert verrast als ze mij belt. Iets voor tweeën is ze in het ziekenhuis en rond half vijf komen we thuis. De autorit was vermoeiend, maar ik ben blij om weer thuis te zijn en iedereen weer te zien.

De komende periode zal het vooral aansterken zijn. Ik heb nog niets op te zetten. Af en toe een paar stappen zetten en een korte wandeling buiten. Pas over vier tot zes weken mag ik weer alles doen. En kort daarna… Volgt ook fase 5, de operatie om de stoma op te heffen. Maar dan is dan weer. Eerst genieten van het thuis zijn!

Reactie plaatsen

Reacties

Mark Robinson
6 jaar geleden

GEWELDIG JOS!

Geniet van thuis zijn, met je gezin!

Karin
6 jaar geleden

Wow Jos! Wat super zeg! Kan me voorstellen dat het ook even wennen aan het idee was maar wat je zegt, heerlijk thuis is het fijnst! Doe rustig aan en houd echt je rust! Blij voor jullie! X

Bianca
6 jaar geleden

Zo dat ik lekker snel! Wat fijn voor je.
Neem de tijd om nu goed te herstellen.
Succes, liefs uit Goes

Rinus en Joke Slabbekoorn
6 jaar geleden

Fijn Jos !!het is erg snel ,maar als het niet verantwoord was zouden ze het niet doen .en Oost West thuis best ,gewoon lekker thuis temidden van je gezin is de beste remedie om op te knappen!.blij voor jullie allemaal.

P Louws
6 jaar geleden

hoihoi Jos en Tamara heerlijk weer thuis geniet van alles en knap zo jullie het doen
groetjes Piet en Mariandel

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Buitengewoon Jos, om dit te lezen. Je bent weer thuis. Veel succes met het opsterken en ontzettend veel beterschap een héél véél STERKTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( met alles )