Tam: "Ik mag er zijn"

Gepubliceerd op 7 oktober 2018 om 22:28

Dit weekend had ik het trainingsweekend vanuit school waarbij het thema “Zorg goed voor jezelf”, was. De weekenden zijn altijd heel erg waardevol en geven je veel inzichten in je eigen pijnpunten. Het is heel belangrijk om deze punten te weten om er niet door te overvallen worden als je met een therapiekind in de spelkamer aan de slag bent. We hebben een ontzettend fijne groep, waardoor we open durven te zijn naar elkaar wat ervoor zorgt dat ieders leerproces meer tot zijn recht komt en we ontzettend veel leren van elkaars proces. Iedereen is ontzettend betrokken en geïnteresseerd in hoe het met mij gaat en hoe het met Jos gaat. Ik heb Jos zijn ziek zijn het weekend een goede plek kunnen geven en me goed kunnen focussen op mijn persoonlijke leerproces. Het is confronterend en heftig om door middel van spel eigen vervelende ervaringen uit te spelen, maar zo ontzettend waardevol. Ook heel leerzaam is het om andere te observeren en te zien wat het effect van spel heeft op iedereen. Eigenlijk ben je dus nooit te oud om te spelen :-) 

 

Tijdens deze opleiding word ik bevestigd in mijn manier van zijn en voel ik steeds meer dat ik er ook mag zijn. Ik ben altijd heel onzeker of ik het wel goed doe en ik wil dat wat ik doe graag heel goed doen. Hierbij kijk ik vaak teveel naar de ander, waarvan ik dan weer het gevoel heb dat die het veel beter kan en doet dan ik. Ik ben samen met Jos vorig jaar juni gaan kijken waar ben ik goed in, waar minder goed in en wat zijn mijn kernpunten die overal op alle vlakken weer terugkeren. Voor mij zijn dat verantwoordelijkheid en verbinding. En hoe fijn is het dat ik dat wat ik toen samen met Jos al te weten gekomen ben over mezelf nog meer diepgang kan geven voor de opleiding.

 

Het was een heel leerzaam weekend waarin ik heb moeten loslaten dat Jos goed verzorgd werd in het ziekenhuis en de kinderen bij opa en oma, zodat ik er echt kon zijn. Het was meer dan de goede keuze en het voelt goed dat ik hierin voor mezelf heb gekozen en daardoor ook voor mijn gezin.

Reactie plaatsen

Reacties

Lisette
6 jaar geleden

Fijn dat je er bij was Tamara!

Jos
6 jaar geleden

Het afgelopen half jaar ben je stuurman en kapitein geweest op schip 'De Bel'. De kinderen en ik zijn niets te kort gekomen. Ondertussen volg je je eigen weg met de opleiding. Er zijn er niet veel die je dat nadoen Tam.

Je bent er!

Rinus en Marieke
6 jaar geleden

Fijn dat je er nu ook mag zijn, Tamara. Je was er al, maar de verwoording van alles over jezelf en ook dat je samen met Jos hebt gezocht naar kernpunten die regelmatig overal terugkomen. Jos werd goed verzorgd in het ziekenhuis, de kinderen bij opa en oma en jij hebt gekozen voor heel je gezin. Respect voor je ! Voor jullie allemaal heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!