Jos: "Draadloos"

Gepubliceerd op 7 oktober 2018 om 20:55

Om zes uur vanmorgen komt de verpleging mijn kamer binnen. De pomp van mijn ruggenprik wordt uitgezet. Langzaam komt er gevoel in mijn onderlijf. De ruggenprik, of epiduraal zoals ze in het ziekenhuis zeggen, blijft zo'n drie uur nawerken. Ik krijg meteen andere pijnstillers waardoor de pijn draaglijk blijft. De wond voelt wel heel anders.

Rond negen uur wordt het slangetje uit mijn rug gehaald en wordt het infuus verwijderd. Alleen het slangetje dat ik het vervelendst vind, de katheter, blijft zitten. Om tien uur, als de ruggenprik echt uitgewerkt is, wordt ik ook daarvan bevrijd. Gelukkig lukt het daarna om te plassen. Ik ben draadloos!

Met de afdelingsarts heb ik de operatie nabesproken. Er is ongeveer 25 centimeter van mijn darm verwijderd. Dat er zoveel is weggehaald komt doordat er anders niet genoeg bloedtoevoer is waardoor de darmen af zouden sterven. Er zijn bij de operatie geen zenuwbanen geraakt waardoor alles nog werkt. Ik blijf voelen dat ik moet poepen of plassen en Lange Jan blijft zijn kunstje doen. Doordat de tumor goed geslonken was is het niet nodig geweest om tijdens de operatie te bestralen. Dat heet IORT, oftewel Inter Operatieve RadioTherapie. Voor de operatie was op basis van de scans al besproken dat dit niet nodig zou zijn, maar de operatiekamer was hier wel voor uitgerust.

Mijn herstel na de operatie gaat goed. De ontstekingswaarden in mijn bloed dalen. De wond ziet er goed uit. Wat aansterken en begin volgende week naar huis!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Jos, fijn om zulke goede berichten te lezen ! We wensen je heel veel beterschap en ook nog steeds heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ernst-Jan Louwers
6 jaar geleden

Hey mate!
Goed nieuws, man! Waar lig je? En wil/mag je bezoek hebben voor wat afleiding?
Schaatsen al geslepen? 😉
Groet EJ