Jos: "De laatste skeelertraining"

Gepubliceerd op 1 oktober 2018 om 23:00

Om zes uur kijk ik uit het raam. Kwart over zes nog een keer. Iets over half zeven moet ik weg. Tenminste, als het niet regent. Het is nog droog. Volgens buienradar gaat het rond zeven uur regenen. Precies de tijd dat de skeelertraining begint. En skeelertraining op nat wegdek lukt niet, dan is het veel te glad.

Om half zeven pak ik toch mijn tas in. De lucht in het noordwesten kleurt donker, maar misschien valt het mee. Ik haal Richard, onze skeelertrainer, op in Chaam. Hij heeft een gebroken sleutelbeen en mag zelf niet autorijden. Zeven uur en nog steeds droog. Maar onderweg naar de Pijnenburg baan waar we skeelertraining hebben vallen de eerste spetters. En al snel is duidelijk dat skeeleren er niet in zit vanavond. Het regent te hard.

Het skeelerseizoen is ten einde en het schaatsseizoen begint. Het ijs brengt herinneringen boven. Vorig jaar heb ik bewust afscheid genomen van het ijs. Toen de baan dicht ging wist ik zes dagen dat ik kanker had, en nog niet wat de vooruitzichten waren. Ik wist niet of ik ooit nog zou schaatsen. Ik heb op blote voeten een ronde over het ijs gelopen en afscheid genomen van mijn sport.

Donderdag ga ik schaatsen in Nijmegen. Ik hoop dat mijn operatie na 13 oktober is. Dan gaat de Ireen Wüst baan open. Ik wil de seizoenstart meemaken. Iedereen weer zien. Bijzonder om weer op het ijs te mogen staan. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor!

 

Op blote voeten na de laatste wedstrijdtraining op 22 maart 2018. (foto ijsclub Tilburg)

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Jannie
6 jaar geleden

Je staat lachend op de foto. Toch was het een lach als een boer met kiespijn denk ik. Niet wetende wat je te wachten stond. Dat moet heftig geweest zijn. Dit zijn van die momenten die we ons nu ook pas goed gaan realiseren. Een zomer waar we nu op terugkijken als omgevlogen. Heel raar. Er is zo veel gebeurd in een half jaar. Nu staan we eigenlijk weer voor een onzekere periode. Hoe doorsta je de operaties. We hebben er wel vertrouwen in dat dit ook goed gaat en dat we jullie hier in ook kunnen bijstaan waar het mogelijk is. Liefs Pa en Ma.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Jammer dat het skeelerseizoen ten einde is maar het schaatsseizoen zal er binnenkort ook aankomen.Heel veel STERKTE !!!!!!!!!!!!!