Jos: "Schaatsen"

Gepubliceerd op 29 september 2018 om 10:09

Ik weet het, Nederland is nog lekker aan het nazomeren. De temperatuur is nog in de dubbele cijfers en de winter is nog ver weg. Maar de dagen worden korter. Om acht uur is het donker en ’s nachts koelt het flink af. Gisteravond (vandaar vanmorgen pas deze blog…) was de laatste feestskate van seizoen 2018.

We hebben een mooie route afgelegd door Tilburg. De buitengebieden zijn te donker om met een grote groep te gaan skeeleren. De stadsverlichting helpt om het skeeleren veilig te houden. Zoals altijd weer diep respect voor de organisatie, de routewizzards en de blokkers die elke zijstraat afzetten en de groep veilig door Tilburg heen loodsen!

De wisseling van skate- naar schaatsseizoen en andersom betekend altijd twee weken pauze. Als de ijsbaan in maart dicht gaat is het nog net te donker om voluit te kunnen skeeleren en als het skeelerseizoen erop zit is de ijsbaan nog niet open. Dat past slecht bij het opbouwen van conditie. Maar… Er zijn ijsbanen die vroeg open zijn. De Elfstedenhal in Friesland was er erg vroeg bij dit jaar. En gisteravond hoorde ik dat ook ijsbaan Triavium in Nijmegen al open is.

Dat betekend dat ik voor de operatie nog op de schaats sta. Ronderecords rijden! Dat lukt makkelijk want de baan in Nijmegen is 333 meter lang. Een stukje korter dan de 400 meter baan in Tilburg. Dus na een paar rondjes gewenning moet zelfs ik in de lage dertigers kunnen rijden!

Ps, als er mensen mee willen gaan naar Nijmegen hoor ik het graag!

Reactie plaatsen

Reacties

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!