Jos: "Rust"

Gepubliceerd op 27 september 2018 om 23:45

De afgelopen dagen voel ik me goed. Ik heb energie. Dan realiseer ik me ineens dat ik al geopereerd had kunnen zijn. Dan had ik nu ellendig in een ziekenhuisbed gelegen. Ik ben blij dat de chirurg zei dat de tumor nog slinkt en dat het goed is om de operatie over een paar weken te doen. Even rust inbouwen.

Nu pas realiseer ik me hoeveel ons gezin het afgelopen half jaar geleefd is door de tumor. Direct na de diagnose darmkanker begon de ellende met de mislukte MRI. Toen de diagnostiek in Eindhoven eindelijk compleet was en bleek dat de tumor niet uitgezaaid was volgde snel de stoma operatie. Twee weken daarna begon de chemotherapie en tussen de chemotherapie en de bestralingen zat precies 1 dag.

Dit zijn de eerste paar dagen sinds de diagnose op 16 maart dat ik mezelf echt goed voel. Als ik terugkijk op de chemo’s en de bestralingen was het allemaal behoorlijk pittig. Toch heb ik het gevoel dat ik er goed doorheen gekomen ben. Vooral van de bestralingen heb ik weinig last gehad. Toch vergeet ik dan alle uren dat ik op bed heb gelegen, ziek ben geweest en er niet heb kunnen zijn voor het gezin. En vooral hoe de tumor je leven beheerst.

Nu heb ik even rust. Even op adem komen voor fase 4, de operatie. Even mentaal en fysiek voorbereiden. Even mijn dingen doen. En, even er zijn voor de mensen om mij heen!

Reactie plaatsen

Reacties

Olga de Lange
6 jaar geleden

De rust is je zo gegund!

Toch lastig hoor...de keuzes waar je de afgelopen dagen voor werd gesteld, wat betreft wel/niet nu al opereren.
Fijn dat je de rust nu ervaart en dat je straks in een zo goed mogelijke conditie de operatie kan ondergaan. We leven met je/jullie mee.

Rinus en Marieke.
6 jaar geleden

Prima, Jos, dat je je goed voelt en energie hebt. "Dat geeft de burger moed !". Wees blij dat je nu nog kracht op kunt bouwen voor de operatie die over een paar weken volgt. Ja, er is veel gebeurd vanaf 16 maart j.l en je bent er door heen gekomen, hè, kanjer die je bent!!!!!!! Nu op naar de operatie ! Blijf volhouden, blijf schrijven, wij volgen jullie wel. We zijn al zo blij dat het voor jou en Tamara en Joyce en Joey al zo'n eind "voor elkaar" is. Neem nu je rust en ga je voorbereiden op het laatste kwartje, dat gewoon stevig overeind moet blijven staan ! Jos, héél véél STERKTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!